Fotball

Egersund snudde kampen og er fortsatt på topp

Scoret tre mål på 20 minutter mot Fyllingsdalen.

Mathias Perttamo drar seg fri før han avgjør kampen på overtid med sin tiende seriescoring denne sesongen.
  • Kjell Åvendal

EGERSUND-FYLLINGSDALEN 3-1

Egersund beholdt serieledelsen i Oddsenligaen avdeling 3 etter at "tigrene" snudde kampen og scoret tre ganger de siste 20 minuttene etter først å ha kommet under med ett mål mot Fyllingsdalen.

Les også

  1. Egersund kjørte over Odda

  2. Egersund til topps på tabellen etter seksmålsseier

Åtte strake

Hjemmelaget, som jaget sin åttende strake seier i serien, var best før pause mot et defensivt bortelag, og skapte to store sjanser før kvarteret var gått. Først da Fyllingsdalens gode keeper Andreas Eikum reddet da Cato Hansen var alene gjennom, og deretter da han reddet et langskudd fra Sverre Larshus Larsen med et tigersprang.

Fyllingsdalen spilte bra og disiplinert i forsvar, men hadde lite å by på framover på banen før Egersunds back Martin Falkeborn var uheldig og satte ballen bak egen keeper midtveis i andre omgang da han kjempet om ballen med Kristoffer Bidne. Hjemmelaget kunne lett begynt å henge med hodet etter en slik kalddusj, men fikk en rask utligning bare fem minutter senere da Kim Robert Nyborg sendte et knallhardt skudd inn i hjørnet, uten sjanse for Eikum.

— God kamp

— Det var viktig å komme tilbake med en utligning så fort som vi gjorde, sier målscorer Nyborg. - Jeg synes igjen at vi gjorde en god kamp, selv om vi ikke kom like lett til scoringene som i de to siste kampene mot Donn og Odda.

Eivinas Zagurskas har stort sett måtte slite benken for Egersund så langt i sesongen, og har sjelden fått vist sitt potensiale i kamp. Men hans ledermål bare to minutter etter utligningen var det høy klasse over. Litaueren dempet en vanskelig ball og dro av et par motspillere før han tverrvendte og satte et hardt skudd forbi Eikum fra seksten meters hold.

— Det har vært nokså frustrerende for meg å få spille så lite det første halvåret her. Jeg har hatt noen feite sjanser tidligere også uten å score, men heldigvis løsnet det for meg i dag. Jeg håper det kan fortsette slik. Fyllingsdalen ga oss hard kamp om poengene, så da føles det ekstra godt å gå av banen med tre poeng, sier Zagurskas.

Muligheter

De siste ti minuttene flyttet Fyllingsdalen laget framover, og fikk også noen bra muligheter. Men Egersunds keeper Igor Spiridonov var godt med på notene og tok det som kom av skudd på mål. På overtid fikk så Egersund en kontring da Zagurskas slo en flott pasning på langs av banen, som Mathias Perttamo omsatte i scoring. - Jeg burde nok ha satt en sjanse tidligere, da en forsvarer fikk et hode på ballen på streken. Den er jeg skuffet over, men samtidig er jeg veldig glad for at vi tok tre poeng etter å ha ligget under, sier Egersunds toppscorer.

Ull/Kisa vant også

Ullensaker/Kisa, som er Egersunds hovedutfordrer på toppen av tabellen, vant også sin kamp mot Arendal. De to lagene ligger dermed nesten side om side, begge med 33 poeng, men med fem plussmål mer for Egersund.

Fyllingsdalen måtte returnere til Bergen etter å ha bydd på god motstand gjennom hele kampen. Trener Olafur Bjarnason hadde dette å si om laget sitt:

— Jeg føler at vi blir dårligere med ball etter at vi tar ledelsen. Da bygger presset mot oss seg opp, og dermed slipper vi også inn mål. Vi får et par muligheter mot slutten, men vi er litt blottet for selvtillit for tiden. Men jeg sa til spillerne at dersom vi klarer å prestere slik resten av sesongen vil vi ta mange poeng framover.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Egersunds IK
  3. FK Fyllingsdalen