Fotball

Rekdal frykter ikke TIL

<p>Kjetil Rekdal og Aalesund har vunnet tre av de siste fire oppgjørene mot ”Gutan”.</p>

BEKKESTUA 20120325.Stabæk - Aalesund 0-0 på Nadderud stadion i eliteserien i fotball.Aalesunds trener Kjetil Rekdal før eliteseriekampen mellom Stabæk og Aalesund på Nadderud stadion søndag.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
  • Kine Hanssen

Mens begge oppgjørene i 2010 endte med seier til Aalesund, vant lagene hver sin hjemmekamp i fjorårets sesong. AaFK må derfor kunne sies å ha et godt tak på TIL.

Og ikke bare har de vunnet tre av de siste fire oppgjørene, men kampene viser også at TIL har slitt kraftig med å score mål mot laget fra Sunnmøre. Mens TILs eneste nettkjenning kom i hjemmekampen 31. juli i fjor — en kamp TIL vant 1-0 - står Aalesund bokført med fire mål på de siste fire oppgjørene.

Mandag møtes lagene til ny duell.

  • Kampen kan du følge her fra 19.00 mandag!

– Kjenner hverandre veldig godt

– Vi vet godt hva Tromsø står for, så jeg forventer at mandagens kamp blir nokså lik det som har vært de siste årene. Det vil si en tett, fysisk, jevn og hard kamp, sier Kjetil Rekdal til iTromsø.

Han er klar på at TIL og AaFK er to lag som kjenner hverandre godt.

– Vi vet veldig godt hva som møter oss på mandag, akkurat som TIL nok er like oppdaterte på oss, påpeker AaFK-treneren.

Han bedyrer at laget hans ikke har trent på noe spesielt for å være rustet til møtet med Per-Mathias Høgmos menn.

– Vi har ikke gjort noe annerledes enn det vi gjør til alle kamper, påpeker Rekdal, som ikke frykter noen spesielle spillere på årets TIL-lag.

– Jeg frykter aldri noen. Alle lag har gode spillere som har evnen til å avgjøre fotballkamper, men TIL tok sølv i fjor så det er klart at de har masse kvaliteter i laget som vi må være obs på, forklarer han.

Matcher ikke ”Rush” og ”Mos”

TILs nyervervelse i angrepsrekka, Zdenek Ondrasek, har Rekdal ikke rukket å se mer enn et par klipp av på TV.

– Jeg så et klipp av han etter kampen mot Fredrikstad. Han fikk jo en drømmestart i TIL-trøya, sier Rekdal, som imidlertid ikke tror spissene Ole Martin Årst og Zdenek Ondrasek er på høyde med fjorårets spissduo.

– Rushfeldt og ”Mos” var i utgangspunktet eliteseriens beste spisspar i fjor, så per dags dato tror jeg ikke Årst og Ondrasek er like gode. Det kan imidlertid selvsagt endre seg i løpet av sesongen, påpeker AaFK-treneren.

– Detaljene avgjør

Foran årets sesong har flere eksperter tippet Aalesund på medaljeplass. Selv om dette er en uvant opplevelse for Kjetil Rekdal og AaFK-spillerne, har ikke treneren tro på at dette vil føre til et større press på laget.

– Det bryr vi oss ikke om. Presset har vi lagt på oss selv, blant annet gjennom to cupfinalegull og at vi kom langt i Europacupen i fjor, påpeker Rekdal, som ikke er overrasket over at laget hans blir tippet høyt på tabellen.

– Jeg skjønner at mange har tippet oss høyt på tabellen. Vi har fortsatt store uviklingsmuligheter i laget og en lav snittalder på spillerne, forklarer AaFK-treneren, før han legger til:

– Det er viktig å huske på at eliteserien blir veldig jevn i år, og at det er omtrent ti lag som er omtrent like gode. Mange detaljer blir derfor avgjørende for hvor vi ender på tabellen til slutt.

Les også

  1. Sjanser på Stewart

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien