Fotball

Spansk journalist: - Fortsetter Ødegaard slik, kan han få spille for A-laget

Eksperter merker seg en endring i nordmannens spill.

Martin Ødegaard spilte for Real Madrids førstelag, da stjernelaget gjestet Ullevaal og Norge i fjor sommer. Kampen mot Vålerenga endte 0-0. NTB scanpix

 • Nicholas Bergh

Martin Ødegaard (17) var svært toneangivende da U21-landslaget tok seg til EM-play-off med seier over Kasakhstan. Det er imidlertid ikke bare her i Norge 17-åringen blir lagt merke til om dagen. Også i Spania høster han skryt.

— Det er uten tvil Ødegaards beste periode siden han kom til Real Madrid. Dersom han fortsetter slik, kan han få spilletid for førstelaget, sier Santi Siguero, som jobber i Madrid-avisen Marca, til Aftenposten.

- Pleide ikke å være målfarlig

Etter rapportene har Ødegaards prestasjoner for Real Madrid Castilla forbedret seg kraftig de siste månedene. Forrige lørdag kronet han en strålende forestilling med scoring i kampen mot Socuéllamos.

— To mål for landslaget, og ett for Castilla. Han pleide ikke å være målfarlig, men det har endret seg de siste kampene. Han må fortsatt bli bedre til å lese spillet, men han er veldig ung, sier Siguero.

 • TRENINGSGURU REAGERTE: - Trist feil ble gjort med Ødegaard som barn.

Argentineren Santiago Solari, som tidligere har spilt for Real Madrid, har tatt over som trener for klubbens B-lag. Han har satset på Ødegaard i en offensiv midtbanerolle, der han blant annet kombinerer fint med A-lagstrener Zidedine Zidanes sønn Enzo.

Kan få A-lagssjanse i cupen

— Ødegaard har vært veldig bra i det siste. Han har vært involvert i mye, og scoret sist. Det er tilsynelatende bedre dynamikk i spillergruppen nå, vurderer Petter Veland, Viasats ekspert på spansk fotball.

Real Madrid Castilla ligger for øyeblikket på 8. plass i sin avdeling på nivå tre i det spanske divisjonssystemet. Det er viktig for storklubben å få B-laget opp på nivå to. Det har imidlertid vært spekulert rundt hvorvidt Ødegaard vil gå på lån til franske Rennes i januar.

Muligheten kan være til stede for at Ødegaard får sjansen på A-laget i løpet av høsten. I slutten av november begynner nemlig Copa del Rey, der Real Madrid ofte slipper til spillere som ikke er førstevalg. I de første rundene av turneringen vil klubben også møte antatt klart svakere motstand.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport: - 2016 vil for alltid stå som et veiskille i norsk idrett.

Les mer om

 1. Spansk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Siste nytt om Ødegaard bekymrer ekspertene: - Real Madrid ville ha en ny Messi

 2. FOTBALL

  Martin Ødegaard får trolig Real-sjanse onsdag

 3. FOTBALL

  – Real Madrid har på ingen måte gitt opp Ødegaard

 4. FOTBALL

  Zidane om ligaen Ødegaard spiller i: - Det er ikke et nivå der du kan utvikle deg. Det er et nivå du må forlate raskt

 5. FOTBALL

  Mange trodde Ødegaard endelig skulle få sjansen igjen. Slik gikk det ikke.

 6. FOTBALL

  Ødegaard vant på 18-årsdagen - men Rennes skal ha mistet interessen