Spansk journalist: - Fortsetter Ødegaard slik, kan han få spille for A-laget

Eksperter merker seg en endring i nordmannens spill.

Martin Ødegaard spilte for Real Madrids førstelag, da stjernelaget gjestet Ullevaal og Norge i fjor sommer. Kampen mot Vålerenga endte 0-0.

Martin Ødegaard (17) var svært toneangivende da U21-landslaget tok seg til EM-play-off med seier over Kasakhstan. Det er imidlertid ikke bare her i Norge 17-åringen blir lagt merke til om dagen. Også i Spania høster han skryt.

— Det er uten tvil Ødegaards beste periode siden han kom til Real Madrid. Dersom han fortsetter slik, kan han få spilletid for førstelaget, sier Santi Siguero, som jobber i Madrid-avisen Marca, til Aftenposten.

- Pleide ikke å være målfarlig

Etter rapportene har Ødegaards prestasjoner for Real Madrid Castilla forbedret seg kraftig de siste månedene. Forrige lørdag kronet han en strålende forestilling med scoring i kampen mot Socuéllamos.

— To mål for landslaget, og ett for Castilla. Han pleide ikke å være målfarlig, men det har endret seg de siste kampene. Han må fortsatt bli bedre til å lese spillet, men han er veldig ung, sier Siguero.

Argentineren Santiago Solari, som tidligere har spilt for Real Madrid, har tatt over som trener for klubbens B-lag. Han har satset på Ødegaard i en offensiv midtbanerolle, der han blant annet kombinerer fint med A-lagstrener Zidedine Zidanes sønn Enzo.

Kan få A-lagssjanse i cupen

— Ødegaard har vært veldig bra i det siste. Han har vært involvert i mye, og scoret sist. Det er tilsynelatende bedre dynamikk i spillergruppen nå, vurderer Petter Veland, Viasats ekspert på spansk fotball.

Real Madrid Castilla ligger for øyeblikket på 8. plass i sin avdeling på nivå tre i det spanske divisjonssystemet. Det er viktig for storklubben å få B-laget opp på nivå to. Det har imidlertid vært spekulert rundt hvorvidt Ødegaard vil gå på lån til franske Rennes i januar.

Muligheten kan være til stede for at Ødegaard får sjansen på A-laget i løpet av høsten. I slutten av november begynner nemlig Copa del Rey, der Real Madrid ofte slipper til spillere som ikke er førstevalg. I de første rundene av turneringen vil klubben også møte antatt klart svakere motstand.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport: - 2016 vil for alltid stå som et veiskille i norsk idrett.