Grindhaug friskmelder Viking

<p>Viking har ingenting å bekymre seg for. Det mener Haugesund-trener Jostein Grindhaug etter å ha sett sitt lag slå blåtrøyene relativt komfortabelt i dagens treningskamp.</p>

Hareide Grindhaug
  • Pål Karstensen

Viking — Haugesund 0-2:

Etter å ha hatt tilnærmet full kontroll i to omganger mot Viking i årets første rogalandsderby, beroliger Haugesund-trener Jostein Grindhaug de som holder med blåtrøyene.

– Viking var gode i deler av kampen, og har mange gode spillere. Derfor trenger de neppe å bekymre seg foran seriestarten, for de kommer til å gjøre det bra de , sier Grindhaug til Aftenbladet.no etter kampen.

Opp fra knestående

Først scoret Martin Bjørnbak på frispark fra 30 meter, før Nikola Djurdjic fastsatte sluttresultatet til 2-0 like før slutt på corner. I mellomtiden hadde Viking mye av banespillet, mens Haugesund skapte de farligste sjansene. Grindhaug var godt fornøyd med det han så av sitt lag.

– Dette var på mange måter en typisk Haugesund-kamp, med masse vilje og glød. Vi har slitt litt med å finne rytmen i de siste kampene, og det var godt å se at vi er på vei tilbake. Dette er noe vi kan ta med oss å bygge videre på , sier Grindhaug.

Haugesund-treneren har tidligere uttalt at årets sesong blir deres vanskeligste, og har større tro på en Viking-overraskelse enn at hans eget lag gjør det enda bedre enn tidligere.

– Vi har havnet i en slags ond sirkel i Haugesund, der vi hele tiden må erstatte de beste spillerne våre. Vi har en god bredde, men sliter med å erstatte toppene. Da må vi være utrolig gode på overgangsmarkedet også må spillerne få tid til å spille seg inn på laget. Det tar tid, men i år tror jeg Tor Arne Andreassen kommer til å ta steget , forteller Grindhaug.

Vil ikke være formanende

Etter pausen kom Viking mer med i kampen, da blåtrøyene skrudde opp aggressiviteten og gikk i duellene. Grindhaug mener at Viking må ta med seg de minuttene og bygge videre på det.

– Det blir feil for meg å si hva Viking skal gjøre, men de første 25 minuttene i andre omgang spilte de oss i senk. De trykket mye mer til og det er sånn utgangspunktet må være. Vi eter oss inn i kampen igjen på slutten, men viser Viking den innstillingen de gjorde i andre omgang havner de lenger opp på tabellen enn det treningskampene vil tilsi, sier Grindhaug.