Ciljan signerte for Hamburg

<p>Trønderen forsvinner fra Lerkendal.</p>

FotballTyskland05.07.2011Foto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYPer Ciljan SkjelbredFussball, Hamburger SV

Rosenborg-profilen Per Ciljan Skjelbred har signert en 3,5-årsavtale med Hamburger SV. Det bekrefter Bundesliga-klubben på sin hjemmeside onsdag.

Avtalen strekker seg fra 1. januar 2012 til 30. juni 2015. Det betyr at 24-åringen kan forlate Rosenborg gratis som bosmanspiller ved nyttår, dersom klubbene ikke blir enige om en overgang nå i sommer.

– Hamburg er en vanvittig stor klubb. Det blir utrolig bra å få vise meg frem , sa Skjelbred til Adresseavisen etter å ha forhandlet med tyskerne.

Trønderen, med syv år bak seg i Rosenborg, besøkte Hamburg tirsdag for å gjennomføre den medinske testen og bli kjent med klubben.

— Vi hadde en fin samtale. Han er en veldig hyggelig og sympatisk type, forteller trener Michael Oenning, som vurderer Ciljan som en anvendelig spiller.

— Han kan spille både både til høyre og venstre på midtbanen. Med sin gode teknikk og spilleforståelse, sørger han for tempo i spillet, skryter Oenning.

Statistikksenter Bundesliga:

RBKs sportslige leder Erik Hoftun er klar på at Ciljan ikke blir Hamburg-spiller med det aller første.

— Vi er i en situasjon hvor vi kjemper ute i Europa. Derfor kan vi ikke selge før vi har spilt 2. kamp i 3. kvalifiseringsrunde til Mesterligaen, sier Erik Hoftun til Adressa.no.

— Vi har gitt Hamburg beskjed om at vi ikke vil selge før 5. august, sier Hoftun.

svp://98580?view=ap

Per får ikke gå, ennå VIDEO: — Per får ikke gå, ennå

Statistikksenter Eliteserien: