Hareide: - Nå er jeg voldsomt glad!

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=285004&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#285004"> <strong>Zenit-Viking 0-1:</strong></a> Smilet til Viking-treneren var stort etter seieren mot russerne.</p>

STRÅLENDE FORNØYD: Åge Hareide håpet på mange svar mot Zenit. Det fikk han. Og de aller, aller fleste var veldig positive.
  • Stig Nilssen
    Stig Nilssen
Fotball , 13. februar 2010 , Privatkamp La Manga , Viking - Zenittrener Åge Hareide , Viking

Vi følger Viking:

LA MANGA: — Da jeg overtok Viking, gjorde jeg meg opp noen tanker om hvordan jeg håpet utviklingen til laget skulle være. Men jeg hadde ærlig talt ikke trodd vi skulle komme så langt allerede i midten av februar, sier en tydelig tilfreds Åge Hareide etter seieren over Zenit St. Petersburg.

Statistikksenter Eliteserien

Ikke bare var seieren fortjent. Laget opptrådte også på en måte Viking-fansen ikke akkurat har vært bortskjemt med de siste årene. Kollektivt, aggressivt, defensiv struktur og full fart i lengderetningen etter gjennvinning av ball.

- Vi var gode. Og spilte som et lag. Og holdt mye bedre fysisk. Det var også et par som gjorde det lille ekstra. Andrè Danielsen på høyrekanten var fantastisk. Fillo også. De trivdes godt sammen. Joakim Austnes var veldig bra da han kom inn i 2. omgang. Rykket og innleggene var der , forklarer Hareide.

Web-TV:

UEFA-mester

Seieren var Vikings tredje på rad i oppkjøringen til sesongen. Selv om Zenit vant Uefa-cupen så sent som i 2008, var det ingen som var helt sikre på om russerne noen gang toppet mot Viking. Laget spilte også kamp mot Lillestrøm (LSK vant 3-2) fredag.

(Artikkelen fortsetter)

Zdenek Zlamal holdt nullen i sin Viking-debut (Foto: Digitalsport)

Mot Viking byttet de inn sju spillere etter 64 minutter. Mot slutten av kampen maktet russerne å skape noen sjanser. Men prøvekeeperen Zdenek Zlamal ryddet opp.

— Jeg la merke til at det var de spillerne som var best mot LSK som kom inn i 2. omgang. Zenit gjorde helt klar et oppriktig forsøk på å vinne kampen. Ingen liker å tape. Uansett, understreker Hareide.

Viking:

Selvtillit

Vikings trener er samtidig klar på at heller ikke denne seieren gir laget poeng. Og at det fortsatt skal jobbes knallhardt fram mot seriestart.

— Det er viktig for både klubb, by og spillerne å se at vi er på rett vei. Men vi skal forbedre oss ytterligere. Jobbe med pasningsspill og hurtigere løp. Dessuten er det mye lettere å bygge stein for stein når vi vinner, påpeker Vikings trener.