Fotball

Landslagskollega om Martin Ødegaard: - De følger ham overalt. Til og med på do

Markus Henriksen snakker ut om medietrøkket rundt Martin Ødegaard (17).

Markus Henriksen mener presset som legges på Martin Ødegaard er for stort.
  • Steffen Stenersen

Siden Martin Ødegaard kom inn i norsk fotball som et stjerneskudd for halvannet år siden, har medietrykket på ham vært enormt.

Etter strålende prestasjoner for Strømsgodset i eliteserien endte han opp i Real Madrid, og nå følges situasjonen hans i den spanske klubben tett i de fleste norske mediehus.

Så du denne?

Les også

Barcelonas unggutter ville ta bilde med Real-legenden. Da sa klubben stopp

— Hardt for en 17-åring

Kanskje for tett, vil noe mene. Markus Henriksen, Martin Ødegaards lagkamerat på det norske landslaget, forklarer det slik til nederlandske Elf Voetbal:

— Martin trenger tid, men avisene er allerede fulle med stoff om ham. De følger ham overalt. Til og med på toalettet. I Norge håper alle at han blir for oss det Zlatan er for Sverige. Det er hardt for en 17-åring, sier Henriksen til avisen.

Les også

Dette er Martin Ødegaards høydepunkter som «Martin (16)»

Henriksen opplever selv stor suksess i utlandet. I sin klubb AZ Alkmaar nyter han stor tillit, og har sju mål på 15 kamper i Eredivisie denne sesongen.

— Et unikt talent

Trønderen var også en viktig brikke i det norske landslaget i høst, da man ikke klarte å ta seg videre til EM-sluttspillet i Frankrike. Henriksen scoret for Norge, men scoret også et selvmål i bortemøtet med Ungarn i playoffen.

Henriksen sier forventningene til Ødegaard i Norge er skyhøye:

— Martin er et unikt talent. Men han er altfor ung til å gjøre det alle forventer av ham, sier Henriksen i intervjuet.

Les også

Real Madrid kritiseres etter 10-2-seieren: - De brøt uskreven regel

Spekulasjonene om hvor Martin Ødegaard skal spille fotball neste år fortsetter med uforminsket styrke. BBC publiserte onsdag en liste over mulige overganger som kan skje i januar-vinduet. Et av navnene der er Martin Ødegaard, som avisen linker til Celtic, Rayo Vallecano og Getafe.

— Trenger minutter

— Det norske stjerneskuddet har slitt med å gjøre inntrykk på Rafael Benítez denne sesongen, og tenåringen trenger minutter for å fortsette utviklingen. Et lån er mer sannsynlig enn en permanent overgang, skriver BBC.

Les også

Ødegaard topper nordmenns Google-søk i år

Getafe som mulig ny klubb for 17-åringen fra Drammen har også vært nevnt i den spanske avisen AS. Den spanske avisen hevdet tidligere i romjula at Getafe har forhørt seg om mulighetene for å signere talentet.

Og for orden skyld: Ifølge søketjenesten Retriever, dukket navnet Martin Ødegaard opp i 2881 artikler i norske aviser i 2015.

Les også

  1. AZ-direktør: - Ingen Napoli-bud på Henriksen

  2. Kjempemiss av Ronaldo, så reddet han nyttårsfesten

  3. Ødegaard og Castilla klarte bare uavgjort

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Herrelandslaget fotball
  3. Markus Henriksen
  4. Martin Ødegaard