Fotball

Premier League-spiller om bord på savnet fly

Cardiffs rekordkjøp Emiliano Sala (28) er blant de savnede etter at et fly forsvant over Den engelske kanal mandag kveld.

Emilio Sala ble kjøpt av Cardiff fra franske Nantes.
 • NTB

Det opplyser politikilder til nyhetsbyrået AFP.

Sala skrev nylig under for den walisiske Premier League-klubben. Han ble kjøpt fra franske Nantes for 17 millioner euro, som tilsvarer 166 millioner kroner, i helgen. Han ble med det Premier Leauge-klubbens dyreste kjøp gjennom tidene.

Nå fryktes 28-åringen omkommet. Sala var én av to personer om bord i et småfly som forsvant 20 kilometer nord for Guernsey. Den britiske kanaløya ligger rett utenfor Frankrikes kyst. Argentineren var på vei til den walisiske hovedstaden da flyet forsvant.

– Vi har ikke funnet noe tegn til de som var om bord. Dersom de har landet på vann, er sjansen for at de fortsatt er i live dessverre svært liten, sa Guernsey-politiet i en uttalelse tirsdag ettermiddag.

Småflyet var av typen Piper Malibu. Området hvor flyet skal ha forsvunnet fra radaren er beryktet for alle sine skipsvrak.

Søket ble stoppet

Helikoptre fra både den franske og engelske kystvakten hjalp til i et letearbeid som varte i flere timer, men uten å gjøre funn.

– Hennes majestets kystvakts helikopter fra Solent og Newquay har hjulpet til i søket gjennom natten uten at de har funnet noe, sa en talskvinne fra kystvakten til BBC.

«Søket ble stoppet klokken 02.00 på grunn av sterk vind, vanskelige sjøforhold og redusert sikt», står det i en pressemelding fra politiet på Guernsey.

Cardiff: – Vi er veldig bekymret

Salas nye klubb, Cardiff, har uttalt at de venter på å få klarhet i hva som har skjedd med argentineren.

– Vi er veldig bekymret over å høre de siste nyhetene om at et fly i natt forsvant over Den engelske kanal. Vi venter på en bekreftelse før vi sier noen mer. Akkurat nå er vi svært bekymret for Emiliano Salas sikkerhet, sier Cardiff styreleder Mehmet Dalman.

Den siste tweeten fra Salas konto ble lagt ut mandag. Det var et bilde av ham sammen med sine tidligere lagkamerater, med bildeteksten «la ultima ciao» - som betyr «et siste farvel».

Storscorer

Sala starter karrieren i den argentinske klubben Club Proyecto Crecer, før han gikk til franske Bordeaux i 2012. Der slo han ikke helt til, og ble utlånt til tre forskjellige klubber: Orleans, Niort og Caen.

Etter å ha imponert i Caen valgte Nantes i 2015 å hente argentineren, hvor han har gjort over 40 mål på rundt 120 kamper. Der var han blant annet den første Nantes-spilleren til å score hat trick i Ligue 1 siden 2006.

Sala scoret 12 mål i den franske toppdivisjonen denne sesongen, og er tredje mestscorende i ligaen. Bare Kylian Mbappé og Nicolas Pepe har scoret flere.

Han signerte lørdag en kontrakt med Cardiff på tre og et halvt år.

– Jeg er veldig glad for å være her. Det er en stor fornøyelse, og jeg kan ikke vente med å komme i gang med treningen og møte mine nye lagkamerater. Det er spesielt for meg å være klubbens rekordsignering, sa Sala da overgangen ble kjent.

Cardiff rykket opp til Premier League foran inneværende sesong. Waliserne ligger tredje sist på tabellen og kjemper en desperat kamp for å holde plassen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Beryktet telefonsamtale kan vikle Donald Trump inn i enda mer trøbbel

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5