Fotball

Hyllet for rørende tale til lagkameratene før RBK-møte

Tromsdalens målscorer er i sorg etter farens dødsfall kort tid før avspark.

svp://13308?view=htg
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Rosenborg-Tromsdalen 7-1:

Etter å ha fått det triste budskapet om at faren var gått bort tidligere onsdag, holdt TUIL-spiller Mohammed Ahamed en tale lagkameratene ikke kommer til å glemme en drøy time før kampstart mot Rosenborg.

Ahamed spilte fra start og scoret mot Rosenborg i cupkampen som endte med 7-1 til trønderne. Men for de blåkledde var tankene andre steder før kampen. Da laget landet på Værnes kom beskjeden om at Ahameds pappa, Ahamed Ahamed Jama (57) var gått bort etter et kort sykeleie.

Les også

Se høydepunktene i Rosenborg-Tromsdalen

Mohammed Ahamed Jama scoret Tromsdalens eneste mål og fikk god klem av Gaute Ugelstad Helstrup da han senere ble byttet ut på Lerkendal.

— Det var en person jeg tenkte på da jeg scoret målet, og det var faren min, sa Ahamed til iTromsø en snau halvtime etter kampslutt. Da hadde han rukket å få summet seg etter kampen, og forteller at tilbakemeldingene allerede var mange etter det tragiske dødsfallet.- Det forteller at pappa var en som satte spor etter seg og betydde noe for mange, sier TUIL-spilleren.

Han rådførte seg med familien før han valgte å spille kampen trass i den tragiske beskjeden.

— Jeg snakket med mamma og søstrene mine og de sa til meg at pappa hadde villet at jeg skulle spille denne kampen. Da føltes det riktig å gjøre, sier Ahamed.

Les også

Mistet pappa bare noen timer før kampstart - scoret mot Rosenborg

Hyllet

I en tale 75 minutter før kampstart på Lerkendal tok Ahamed, som for dagen var kaptein i Eirik Bertheussens fravær, ordet.

— Jeg fortalte at jeg 100 prosent innstilt på å spille trass i det som hadde skjedd, og at de ikke skulle føle at de spilte med 10 mann. Vi er en gjeng med kompiser og det var spesielt å være sammen ute på Lerkendal. Å ha det minnet sammen med dem ville jeg ha med meg, uansett om det ble 1-7, sier Ahamed til iTromsø stående i pressesonen.

Lagkamerat Lars Henrik Andreassen er imponert over at Ahamed maktet å spille oppgjøret.

— Etter alt det han har vært igjennom… Da vi fikk beskjeden på bussen på vei til hotellet tror jeg alle hadde en liten tåre i øyekroken. Jeg er utrolig glad i Mo, og jeg tar av meg hatten for en person med slik psyke som han, sier Andreassen.

Midtbanespilleren forteller om en tale der Ahamed fortalte lagkameratene at han satt pris på omtanken han hadde fått.

— Han sa at det beste vi kunne gjøre for han var gi 110 prosent, og da de ordene kom var alle klare til kamp. Sterkt å høre, forteller Andreassen.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen fikk høre Ahameds inngang til oppgjøret etter kampslutt.

— Jeg tror alle som er her unner han å score det målet slik at han kunne oppleve noe positivt på en slik tung dag, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

- Falt bort

Da dommeren blåste i gang kampen glemte Ahamed den triste beskjeden for en stakket stund. Men da Ahamed headet ballen i mål og reduserte til 1-3 på pasning fra Vegard Lysvoll i starten av andre omgang klarte han ikke å glemme lenger.

— Da målet var scoret falt jeg litt bort. At lagkameratene mine kom og jublet sammen med meg kan jeg ikke huske. I det øyeblikket tenkte jeg på pappa, og at han hadde vært stolt av meg nå, sier Ahamed.

Beskjeden kom bare et drøyt halvt år etter at TUIL-spissen mistet søsteren Leyla Jama Ahamed i en brann i Kroken i Tromsø.

— Det begynner å bli mye nå, jeg skal ikke lyve å si at det er nok nå.

Sammen med lagkameratene hadde han sett fram til storkampen mot Norges beste lag på bortebane.

— Det er et ufattelig slag i trynet. Vi har gått og ventet på denne kampen lenge, og så skjer dette. Men gutta ga meg mye oppbacking, og jeg er utrolig glad for at jeg hadde dem rundt meg i dag, sier Ahamed.

Kjørte kampen

Trass i den triste beskjeden klarte han å glede seg litt over at TUIL i de første 20 minuttene av andre omgang kjørte kampen.

— I den perioden er det ett lag på banen. Vi styrer sjappa på Lerkendal, og jeg stoppet opp og tok meg i å tenke at nå er vi faen meg god. Så da jeg scorer målet tenker hele laget at vi skal ha flere mål, og det var nære på før RBK scorer 4-1-målet, sier Ahamed.

Ahamed reiser i morgen til Oslo for å være sammen med en av søstrene sine. Store deler av familien er i Kenya der også faren var.

— Vi må stå samlet i denne tunge tiden, sier Ahamed.

Les også

  1. Se hva debutanten sier om størrelsen han fikk på RBK-trøya

  2. Frykter kneskade på Henderson

  3. - Får sørge for at Per Egil Flo blir Per Egil Fjære

svp://13308?view=htg

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Rosenborg BK
  3. Tromsdalen Fotball