Ustoppelige United

<br></br><br></br><p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=261817&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#261817"> <strong>WBA — Man Utd 0-5:</strong></a> Brakseier og baklengs-rekord</p><br></br><br></br><p><u> <strong>Les også:</strong></u></p><p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=261815&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#261815"> <strong>Tap for Hangeland</strong></a></p><p><a href="/england/article127536.ece"> <strong>Endelig Spurs-seier</strong></a></p><p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=261814&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#261814"> <strong>Heskeys drømmedebut</strong></a></p>

Cristiano Ronaldo of Manchester United scores the fourth goal--------------------Ed Sykes / BPIBarclays Premier LeagueWest Bromwich Albion v Manchester United27 January 2009Jed Leicester +447967091226Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com

Manchester United tok sin sjette ligaseier på rad og satt samtidig ny ligarekord i antall kamper uten baklengsmål.

Det var stor forskjell på topp og bunn i kveld, og ligalederen Manchester United ga seg ikke før det sto 5-0 mot et hjelpeløst hjemmelag. United har nå gått 11 kamper uten baklengs i Premier League, og det har ingen lag klart før. Selv om det aldri var tvil om hvor poengene skulle havne i kveld, hang rekorden i en tynn tråd ved et par anledninger.

West Bromwich åpnet bra på hjemmebane og hang godt med det første kvarteret. Laget som ligger nederst i Premier League hadde før kampen tre seiere på rad hjemme på The Hawthorns og gikk ut med større selvtillit enn det man ofte ser hos et bunnlag som tar imot ligalederen. Et par varsler om hva som skulle komme fikk vi allikevel. Særlig ved en anledning var det tilløp til kaos i hjemmelagets forsvar, men i det store og det hele var det West Bromwich som virket skarpest i innledningen.

Nytt Berbatov-mål

(Artikkelen fortsetter)

I SCORINGSFORM: Dimitar Berbatov mottar hyllesten etter å ha scoret i tre United-kamper i løpet av ti dager (Foto: Scanpix)

Etter 20 minutter var det imidlertid slutt. Dimitar Berbatov kombinerte flott med Michael Carrick på 16 meter og kom fri skrått til høyre inne i feltet. På ekte goalgettervis var han iskald i duellen med Scott Carson og United var i ledelsen. Defra så de seg aldri tilbake.

Utvisning

Et par sjanser hadde de røde fra Manchester de neste minuttene, men det var i andre enden det skulle skje når det igjen ble dramatikk på The Hawthorns. Kaptein Paul Robinson hoppet inn i en duell med Ji-Sung Park med begge beina hevet, og fikk kontant det røde kortet fra dommer Rob Styles.

Forsvarspilleren trodde ikke sine egne øyne, men Styles holdt fast på at det var farlig spill, og hjemmelaget måtte spille de resterende 50 minuttene med ti mann. Om oppgaven var vanskelig fra før så den nå ganske utrolig ut for tabelljumboen.

(Artikkelen fortsetter)

SÅ RØDT: Dommer Rob Styles sender ut West Bromwich-kaptein Paul Robinson til store protester fra hans lagkamerater. Mot 10 mann dominerte United fullstendig.

Det kunne virke som om det kokte litt for noen og enhver på hjemmelaget i minuttene etterpå. Først fikk Koren gult kort for heftige protester på et frispark, før det var Scott Carson sin tur.

Det nevnte frisparket ble løftet inn i feltet, og det som så ut som en grei oppgave for den engelske keeperen endte i katastrofe når han kolliderte med sin egen forsvarspiller og miste ballen ned til Carlos Tevez som ikke sa nei takk til en slik gavepakke. Lagene gikk til pause på stillingen 2-0, og den eneste reelle spenningen var knyttet til om United skulle hale rekorden i land.

Etter ti minutter av den andre omgangen begynte det å bli klart at dette kunne bli stygt. Først fikk Berbatov en scoring annulert etter det som så ut som en korrekt idømt offside, mens Christiano Ronaldo ble pilt igjennom sekunder senere. Også han ble avblåst, men denne situasjonen så mer tvilsom ut.

Dobbel Ronaldo

Et par minutter senere var hjemmelaget nær ved å knuse Uniteds planer om ny ligarekord. Fint spill endte med en kanon av et skudd som traff innsiden av stolpen bak van der Sar og ut i feltet der Nemanja Vidic klarerte. Med scoring her kunne vi til og med fått en spennende kamp igjen, istedet var det bortelaget som igjen fikk uttelling.

Vidic satte inn 3-0 etter en corner når han ganske alene fikk heade ballen i nettet fra sin posisjon på første stolpe. Da var det spilt 60 minutter. En Ronaldo-dobbel i løpet av det neste kvarteret fullførte ydmykelsen.

(Artikkelen fortsetter)

HODESTERK: Nemanja Vidic stanger inn 3-0 (Foto: Digitalsport)

Først fikk han ballen servert fra Giggs på 15 meter og satt ballen kontrollert forbi Carson før han etter 73 minutter satte ballen mellom beina til Carson etter et gjennomspill fra Berbatov. Det kunne se ut som om Berbatov var i offside i forkant av scoringen, og dommer Styles forlater neppe The Hawthorns med mange nye venner.

De siste minuttene var naturlig nok en transportetappe, og med unntak av et par frispark og en heading etter en corner var United nærmere både seks og syv null enn hjemmelaget var en redusering.

West Bromwich forblir dermed nederst i Premier League på 21 poeng. Ekstra ille er det at reslutatet ble så stygt som det ble, for så tett som det er i bunnen kan målforskjell godt bli utslagsgivende ved sesongslutt. Manchester United flyr videre og legger seg med seieren tre poeng foran Liverpool på toppen av tabellen. Dette før sistnevntes kamp onsdag.