Fotball

- Vi rykker ned fordi vi har vært for dårlig

<p><strong>Sarpsborg-HamKam <a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=271650&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#271650">1-0</a>:</strong> HamKam må ned i 2. divisjon.</p>

Sarpsborg jakter oppprykk, mens HamKam kjemper for å unngå nedrykk i år igjen - til 2. divisjon og Brumunddal...HamKam rykker nedFOTO: INGAR HAUG STEINHOLT Foto: Steinholt Ingar

  • Kristina Overn

To nedrykk på to år for Hamar-laget.

HamKam var den største opprykksfavoritten før sesongstart, men har hatt en fryktelig sesong. Søndag kom det 15. tapet på 29 seriekamper med 0-1 mot Sarpsborg, og samtidig vant Tromsdalen 3-0 over Kongsvinger. Dermed er det fem poeng fram til plassen som gir fortsatt 1.-divisjonsliv når bare én runde gjenstår.

— Det er ikke sånn at vi rykker direkte ned i dag, vi rykker ned fordi vi har vært for dårlige over tid. Så er det typisk at alle andre kamper også går mot oss akkurat i dag, men vi kan ikke skylde på marginer her. Nå må vi ta en kraftig evaluering, for vi vil jo opp igjen, sier HamKam-trener Vegard Skogheim til Aftenposten.no.

- Er HamKAm fortsatt levedykrig etter dette?

— Ja, det er klart. Vi har mange eksempler på klubber som har vært nede i andre divisjon og kommet seg opp igjen, Fredrikstad, kongsvinger, vi selv i 1999. Vi kommer alltid tilbake. Men jeg skal være ærlig å innrømme at det lyset er veldig vanskelig å se akkurat nå. Det kommer til å ta lang tid å komme over denne skuffelsen, fastslår treneren.

Konkurstruet

I september klarte HamKam-styret å redde klubben fra konkurs, men den sportslige hengemyra kom de seg aldri opp av.

Øyvind Hoås scoret målet for Sarpsborg som beseglet HamKams skjebne.

Styreleder Morten Meyer i HamKam sier at de har en jobb å gjøre de kommende dagene og ukene.

– Den kommende uken vil vi bruke til å skaffe oss et best mulig beslutningsgrunnlag for de valgene vi skal gjøre. Det vil bli hektisk aktivitet fram til siste hjemmekamp på Briskeby neste søndag, sier Meyer til TV 2.

Sjokktap for Hønefoss

Bare ett av de fire lagene som kjemper om direkte opprykk vant søndag. Serieleder Hønefoss tapte 1-2 for Mjøndalen, som dermed sikret plassen. Martin Strange og Mads Hansen ble dagens menn for bruntrøyene med hver sin scoring på Nedre Eiker.

Haugesund tok seg opp i ryggen på Hønefoss med 4-0-seier borte mot fortapte Skeid. Bare to plussmål skiller i Hønefoss-favør før siste runde, men begge lagene er på opprykksplass og vil sikre eliteseriestatus med seier i siste serierunde.

Seriefinale

Sogndal og Kongsvinger er begge to poeng bak. Sogndal måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Stavanger, mens Kongsvinger kom til kort mot Tromsdalen.

Hønefoss møter Sogndal hjemme i siste serierunde, i en kamp der vinneren rykker opp. Hjemmelaget greier seg også med uavgjort.

Haugesund spiller hjemme mot Sarpsborg og vil være klar med minst ett poeng. Kongsvinger har svakest målforskjell av de fire opprykkskandidatene og må slå Mjøndalen og samtidig håpe på et Haugesund-tap. (©NTB)

Se målene fra alle 1.divisjonskampene:

Bryne-Notodden:

svp://93707?view=ap

<b>Bryne-Notodden: Se målet</b> TUIL-KIL:

svp://93706?view=ap

<b>TUIL-KIL: Se målene</b> Nybergsund-Moss:

svp://93705?view=ap

<b>Nybergsund-Moss: Se målene</b> Sogndal-Stavanger:

svp://93704?view=ap

<b>Sogndal-Stavanger: Se målene</b> Skeid-Haugesund:

svp://93708?view=ap

<b>Skeid-Haugesund: Se målene</b>

svp://93740?view=ap

Les mer om

  1. Fotball 1. div