Fotball

Tidligere norsk landslagsspiller gjør business med Zlatan: - Han er en utrolig varm og kul fyr

Siri Nordby investerer penger i Zlatan Ibrahimovic' nye klesprosjekt.

Zlatan Ibrahimovic har inngått samarbeid med Dressmann og Siri Nordby (til høyre). Nordby har 10.000 aksjer i Varner Ibrahimovic AS.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Nærmest på egenhånd skjøt han Sverige til fotball-EM. Nå snakker en hel verden om den svenske superspissen Zlatan.

Mange har nok en drøm om å få møte ham. En som har gjort det flere ganger er Siri Nordby (37), som fikk 43 landskamper for Norge i perioden 2004 til 2011. Etter cupfinale med Røa i 2012 (0-4-tap mot Stabæk) avsluttet hun en strålende fotballkarriere.

De senere årene har Nordby jobbet for kleskjeden Dressmann som kommunikasjonssjef og prosjektleder. Det er i denne funksjonen at hun er blitt kjent med Zlatan Ibrahimovic, som i fjor inngikk et samarbeid med den norske kleskjeden. Partene har etablert selskapet Varner Ibrahimovic AS, og målet er å skape et eget sportsmerke.

– Enn så lenge kan jeg ikke si mye, dette er veldig konfidensielt foreløpig, sier Nordby, som har representert Norge i OL, VM og EM. Hun har også vært fotballekspert for TV 2. Fått med deg denne? Dressmann og Zlatan skal skape sportsmerke

Vinnermentalitet

Hun har hatt en nøkkelrolle i prosjektet så langt, og på spørsmål bekrefter hun at det er blitt noen møter med Zlatan.

– Ja, jeg har møtt ham ved et par anledninger, senest i mars. Mye av kontakten går gjennom hans kone Helena som sitter i styret. Zlatan er jo en opptatt fyr.

– Hva er ditt inntrykk av Zlatan etter å ha møtt ham?

– Zlatan er en fantastisk type. Han er en utrolig varm og kul fyr. Og han har masse vinnermentalitet, sier Nordby.

Nordby har 10.000 aksjer

Zlatan selv står oppført med 500.000 aksjer i Varner Ibrahimovic AS, ifølge proff.no. Det er 50 prosent av aksjene. Dressmann står oppført med 35 prosent av aksjene, og deretter følger en rekke personer med 10.000 aksjer. Deriblant Siri Nordby.

– Jeg kan ikke kommentere hva aksjene er verdt, sier Nordby.

Zlatan Ibrahimovic uttalte dette da nyheten om Dressmann-samarbeidet kom ut i midten av desember i fjor:

– For meg er det stort å starte et firma innen sport sammen med Dressmann. Deres kultur og vinnermentalitet passer meg perfekt, sa Zlatan.

Stjerneangriperen scoret to mål da Danmark ble slått ut med 4-3 sammenlagt etter 2-2 i tirsdagens returkamp i EM-playoffen.

  • Neste oppgave for Paris Saint-Germain-spilleren blir rimelig spesiell: Onsdag venter bortekamp i Champions League mot Malmö, byen der han vokste opp.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Zlatan Ibrahimovic