Lyon ønsker ikke å låne ut Yttergård Jenssen

Den franske storklubben ønsker å følge opp Ulrik Yttergård Jenssen (19) tettest mulig.

FIKK SJANSEN: Ulrik Yttergård Jenssen i aksjon mot Arsenal i London.

Midtstopperen fra Tromsø har det siste året stadig oftere fått trene med storklubbens A-lag. I oppkjøringen har Ulrik fått spille en omgang mot Sion, samt 90 minutter mot PSV. Men toppen av kransekaka kom da han fikk spille hele kampen mot storklubben Arsenal i en treningskamp i slutten av juli.

Trass i at laget tapte 0-6 klarte Yttergård Jenssen, bror av Kaiserslautern-proff Ruben, seg brukbart mot stjernegalleriet.

Les også

Tøft møte med Arsenal for Ulrik (19)

Besøkte Lyon

I etterkant har det blitt spekulert i om et utlån til en annen klubb kan være aktuelt den kommende sesongen, noe som avkreftes av Kent Karlsen, Yttergård Jenssens agent.

Han har denne uka besøkt Lyon og snakket med klubbledelsen.

— Signalene jeg har fått er at de ønsker å ha kontroll på Ulrik for å utvikle ham videre i Lyon. Derfor er utlån ikke så aktuelt nå, sier Karlsen til iTromsø.

Les også

Stor interesse for Ulrik Yttergård Jenssen

Tøff konkurranse

I den nesten 30 mann store Lyon-troppen er det tøff konkurranse om plassene, og trass i tilliten Yttergård Jenssen fikk tidligere i sommer er det ikke sikkert at en A-lagskontrakt vil bli en realitet i sommer.

— Planen videre er at Ulrik skal trene mye med A-laget. Så får vi se hva som skjer, sier Karlsen.

Dersom Yttergård Jenssen ikke får A-lagskontrakt med Lyon, går hans nåværende kontrakt med klubben ut neste sommer. Det betyr at han allerede til nyttår kan skrive under en avtale med en ny klubb dersom den franske storklubben ikke ønsker han med videre.