Fotball

Selnæs om presset Høgmo: - Tror og håper han får fortsette

Frankrike-proffen tror Per-Mathias Høgmo fortsatt leder Norge når hans karantene er ferdigsonet om 11 måneder.

Ole Selnæs bidrar på U21-landslaget som følge av suspensjonen på 11 måneder.
  • Kjetil Flygind

DRAMMEN: Ole Selnæs og U21-landslaget kan redde stumpene av en nitrist norsk landslagshøst. Trønderen er selv utestengt fra A-landslaget etter kjeftbruk i bortekampen mot Aserbajdsjan.

Men blir en viktig mann i U21-landslagets jakt på EM-plass mot Serbia. Men når karantenen er ferdigsonet om 11 måneder, håper trønderen å spille under Høgmo igjen.

Les også

Høgmo under stort press: Fire navn skiller seg ut i jakten på ny landslagssjef

— Skulle vi klare å kvalifisere oss for EM, det er et trangt nåløye og mange lag om beinet, så ville det vært fantastisk. Det ville vært en opptur og gitt norsk fotball et løft, sier Selnæs til Aftenposten.

Ole Selnæs på trening i Drammen mandag kveld. Han spiller trolig midtstopper for Norge i sitt «vikariat» på U21-landslaget mot Serbia tirsdag kveld.

Det har hverken vært oppturer eller løft for det norske A-landslaget i det siste. Landslagssjef Per-Mathias Høgmos jobb henger i en tynn tråd, og evalueringen av ham er i gang. Selnæs tror Høgmo får fortsette.

Les også

Grønner fra babylykke til viktig kvalik-kamp: - Det kan bety enormt mye for karrieren

Må tåle kritikken

— Jeg er ingen spåmann, men jeg har ikke fått signaler på noe annet, sier midtbanespilleren som trolig spiller midtstopper sammen med Jonas Grønner på Marienlyst tirsdag kveld.

Norge og Per-Mathias Høgmo måtte tåle sitt tredje tap av fire mulige i denne VM-kvaliken.

— Jeg ser at det er mye spekulasjoner rundt A-landslaget, selv om det ikke er alt som stemmer. Så lenge resultatene på A-landslaget er under forventet standard, så kommer kritikken. Det lever vi fint med. Vi er alle enige i at vi har prestert for dårlig. Og vi må bare forholde oss til harde fakta, det er at vi har for få poeng. Det må vi gjøre noe med.

Les også

Solbakken ut mot spekulasjonene: - Hemmelig møte?

— Bør det komme et trenerskifte som en konsekvens av dårlige resultater?

— Det er ikke noe jeg går og tenker på. Jeg forholder meg til at han er trener nå, det har jeg tillit til, og jeg tror det er han som er her neste gang jeg kommer på samling med A-landslaget. Jeg håper det, sier Selnæs.

Ligger under 2–0

Mandag kveld trente det norske laget på kunstgresset Drammen en siste gang før tirsdagens siste playoffkamp mot de serbiske U20-verdensmesterne. Fredag, samme dag som Norges A-landslags tapte for Tsjekkia i Praha, tapte Leif Gunnar Smeruds gutter 2–0 i Beograd.

Mats Møller Dæhli, som etter tapet for Tsjekkia ble flyttet ned på U21 sammen med Martin Samuelsen, fikk ikke være med i EM i Israel i 2013. Det var for tidlig for unggutten den gang, mente de som styrer og steller.

— Det hadde vært bra for stemningen om vi klarte å kvalifisere oss. Men vi må bare fokusere på oss selv og gjøre jobben. Det hadde vært stort, sier Norges bestemann i Praha fredag kveld.

Semb: - Trenger absolutt en opptur

Toppfotballsjef Nils Johan Semb vil ikke snakke om jobben han for tiden gjør med å vurdere Norges A-landslagssjef. Han viser til fotballpresident Terje Svendsen. Men er enig i at det hadde smakt med et U21-mesterskap. Midt oppe i all elendigheten.

— For norsk fotball ville det vært en fjær i hatten om de klarte det. Utgangspunktet er ganske vrient. Men vi trenger absolutt en opptur. Det trenger du hele tiden. Det ville vært en liten bragd, sier Semb til Aftenposten.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball