Fotball

Odd-treneren kapitulerer ikke tross marerittstart

<p><strong>ODD-VIF 1-4:</strong> Odd slapp inn to mål mot Vålerenga på Ove Flindt Bjergs første kvarter i trenerjobben.</p>

SKIEN 20070930:VIFs Morten Berre markerer jublende scoring under eliteseriekampen mellom Odd og Vålerenga i Skien søndag.Foto: Birte Ulveseth / SCANPIX
  • Tom Eik Baugerud
BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASESKIEN 20070930:Trener for Odd Grenland Ove Flindt Bjerg etter eliteseriekampen mellom Odd og Vålerenga i Skien søndag.Foto: Birte Ulveseth / SCANPIX
BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASESKIEN 20070930:Trenere for Odd Grenland fremst, Ove Flindt Bjerg og bak Lars Borgar Waage under eliteseriekampen mellom Odd Grenland og VålerengaFoto: Birte Ulveseth / SCANPIX
FotballTippeligaen 2007Odd Grenland29.09.2007Foto: Morten Olsen, DigitalsportTrening Odd GrenlandLagets nye trener Ove Flindt Bjerg sammen med Tommy Svindal Larsen

Odd skiftet før helgen ut Arne Sandstø og Gaute Larsen fra trenerstolen, men debuten til Flindt Bjerg kunne knapt startet verre.

1-4 på eget gress mot Vålerenga var nok ikke den starten han hadde drømt om.

— Nei, det var det ikke. Vi gir bort to mål det første kvarteret. Da blir det vanskelig, sa Flindt Bjerg etter kampen.

Dansken har bare vært i Skien et par dager, og har derfor hatt for liten tid til å sette sitt preg på Odd-laget. Han er allikevel ikke i tvil om hva som mangler.

— Det dreier seg kun om selvtillit og der vi må bli tøffere. Jeg kan ikke gjøre noe med den fysiske biten på så kort tid, sa Flindt Bjerg etter å ha sett laget sitt tape 1-4 mot Vålerenga.

— Men jeg kan garantere at vi ikke hadde tapt 1-4 her i dag hvis selvtilliten i laget hadde vært stor, hevdet han.

- Vi skal kjempe

Den nye Odd-treneren forsøkte å sette ord på hvor lav selvtilliten er i Skien om dagen.

— Vi er som en liten gutt som ber opp en jente til dans. Når hun sier ja, så sier han at han ikke vil allikevel fordi han ikke tør, sa dansken på Mourinho-vis etter den kjedelige debuten.

Han er allikevel skråsikker på at Odd Grenland kan klare å komme på kvalikplass.

— Ja, det kan vi. Så lenge det er teoretisk mulig å berge plassen, så skal vi kjempe, sa han.

Men med den formen og de forutsetningene Skienslaget har nå, skal det et lite under til hvis de skal redde kontrakten.

I en slik situasjon nytter det ikke å lage selvmål før kampen er ordentlig i gang, slik som innleide Andre Muri - på lån fra Vålerenga - gjorde i kveld.

- Jeg kan nok kalles en liten syndebukk i dag, sukket Muri etter å ha gitt Vålerenga ledelsen ved å sette ballen i eget bur.

- Vi var klart best

Da sang selvsagt VIF-klanen. Og da Bojan Zajic økte ledelsen til 2-0 etter bare 13 minutters spill, kunne man omtrent se selvtilliten forsvinne totalt hos hjemmelaget. Kampen var i realiteten over.

— Det tidlige målet var demoraliserende for Odd, men vi vant rett og slett fordi vi var det beste laget. Hadde vi ikke fått et tidlig mål, så hadde vi vunnet uansett. Det er jeg sikker på, sa Harald Aabrekk etter kampen.

Han var full av lovord i omtalen av sitt eget lag.

— Vi spiller med stor entusiasme om dagen. Dessuten spiller vi i en formasjon som får frem det beste i mange av spillerne. Det er også stor konkurranse om å få spille. Alle disse faktorene gjør at vi er i såpass god form, sa Aabrekk.

Har trua

Etter pause skulle Odd brette opp ermene og komme tilbake i kampen, men det tok bare ett minutt før Morten Berre løp igjennom og satte ballen sikkert forbi Rune Almenning Jarstein i Odd-målet. Derfra og ut dreide det meste seg om å spasere seg til de tre poengene og å spare viktige spillere til fortsettelsen.

Kanskje skulle Andre Muri ønske at han aldri hadde gått til Odd Grenland akkurat i dag.

— Nei. Vi har fortsatt trua på at vi skal klare dette, sa leiesoldaten.

De andre kampene : AaFK - Tromsø | FFK - RBK | Lyn - Stabæk | LSK - Brann

Les også

  1. TIL stoppet AaFKs rekke

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien