Fotball

Derfor kjørte Bruttern toppet lag mot lille Tynset: – Vi hadde en plan

Serielederne har fått kritikk for kjedelig fotball og manglende sjanser. Da var det godt å slå Tynset 9-1 i cupen.

REKORD: Det ble 9–1 til serielederne på Tynset. Rosenborg har aldri scoret så mange mål under Kåre Ingebrigtsens ledelse. Det gjør sikkert godt etter litt kritikk mot lagets offensive samhandling. Foto: Christine Schefte

  • Marius Dahl

TYNSET-ROSENBORG 1–9

– Jeg synes gutta er fantastisk profesjonelle og gjør det de skal gjøre fra start. Vi truer mange rom og jeg syns vi har bra trykk, profesjonalitet og vilje i angrepsspillet, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Da har han akkurat sett laget sitt slå Tynset etter en massiv målfest der hele åtte forskjellige spillere tegnet seg på scoringslisten.

Innbytter Matthias Vilhjalmsson ble tomålsscorer - ellers fikk Milan Jevtovic, Birger Meling, Tore Reginiussen, Anders Ågnes Konradsen, Mike Jensen, Fredrik Midtsjø og Elbasan Rashani i tur og orden være med.

Det gledet Ingebrigtsen, som har måtte tåle kritikk etter en rekke kamper der målene og sjansene ikke har kommet på løpebånd. Den kritikken stilnet heller ikke etter tre kamper i Eliteserien uten seier.

Les også

Mener Rosenborgs problem ligger i hodet

– Vi tar med oss masse herfra. Vi ser igjen mye av det vi har jobbet med, viljen til å finne rom og gå i rom. Da får vi truet mye og da kommer sjansene overalt, sier Bruttern.

Derfor toppet han laget

Mens førsterunde-kampen i NM endte med 2-0-seier over Strindheim med et reservepreget lag ønsket han altså å toppe laget da de dro til Nord-Østerdal for 2.runde onsdag. Bare førstekeeper André Hansen (reserve) og Vegar Eggen Hedenstad (fri) manglet fra et toppet Rosenborg-lag, som dermed gav Arild Østbø og Erlend Dahl Reitan sjansen fra start.

Les også

Toppet Rosenborg slapp inn mål, men gikk enkelt videre

– Det gjorde vi for å få 95 minutter med offensiv samhandlingstrening. Det gjorde veldig godt. Vi hadde en plan om at alle skulle spille, mens Vegar hvilte. Han har jo spilt kamper i et og et halvt år nå, sier Ingebrigtsen.

– Det ble en treningsøkt for dere, rett og slett?

– Ja, så lenge vi gjør det ordentlig og er nøyaktig i det vi driver med, så blir det jo det. Åtte forskjellige målscorere, ni scoringer og tjue målsjanser. Vi fikk maks ut av det vi kunne få. Det tar vi med oss, sier han.

MYE JUBEL: Åtte målscorere scoret totalt ni mål for Rosenborg mot Tynset. Til slutt var det nesten bare profilene Nicklas Bendtner og Pål André Helland som manglet på lista. Foto: Christine Schefte

Flotte øyeblikk

Kaptein Mike Jensen har heller ikke vært fritatt for kritikk. Dansken har levert av høy klasse siden han kom til Rosenborg vinteren 2013, men har vært svakere denne våren. Indreløperen har vært sliten, men sikret seg både målpoeng og scoring mot Tynset. Hans vakre frispark til 6-0 var en av kampens estetisk fineste øyeblikk, da han la ballen i vinkelen med en flott bue til 6-0 etter 71 minutter.

Les også

16-åringen er blant de beste juniorene på ski - nå skal han slå RBK

– Vi må ikke miste troen, vi må få tilbake smilet, sa Jensen kort til NRK etter kampslutt.

For hjemmepublikummet var det likevel Jonas Ligårds redusering ti minutter før full tid som var kampens c-moment. Ligård, som i første omgang kom til en god mulighet fra skrått hold etter å ha brukt farten sin forbi Erlend Dahl Reitan, tegnet seg på scoringslista på stillingen 0-7. Han dempet ned en flott dødball på 16-meterstreken og prikket ballen i lengste hjørne med strak vrist.

- De øvde på det på hotellet

Et mål han fortjent kunne juble for og som utløste jubelscener på Tynset-benken. Med en innøvd dans kunne trener Mats Lund feire scoring.

– De øvde på det på hotellet før kampen. De gjør det der ofte og var godt forberedt, smilte målscoreren.

Han ga egen scoring et beskjedent godkjent-stempel og var også fornøyd til tross for 9-1-tap.

Les også

Tynset håper å tjene 200.000 på RBK-kampen

– Jeg er egentlig fornøyd. Det skal være såpass nivåforskjell. Det sto vel bare 2-0 til pause og det var vi fornøyd med, sier Ligård.

- De skal ha skryt for det

Og får støtte av sin 28 år gamle trener.

– Ingen henger med hodet. De står på og jobber hele veien og det skal de ha skryt for, understreker Tynset-treneren.

Lund så eget lag holde Eliteseriens serieledere i nakken i et kvarter, før Jevtovic iskaldt vendte bort Brede Moen og satte inn 0-1. Tynset hang godt med den første halvtimen, turte å ha ball og tok kotringene, men fikk 0-2 i fleisen da Midtsjø prikket gjennom Meling etter 35 minutter. Med ett touch satte venstrebacken inn sitt første RBK-mål i nærmeste hjørne.

Tynset-midtstopper Moen burde redusert til 2-1 sekunder før pause, men i stedet satte innbytter Vilhjalmsson enkelt inn 3-0 sekunder etter hvilen. Før timen var spilt hadde Reginiussen og Konradsen satt inn 0-5. Etter Jensens flotte frispark lobbet også Midtsjø inn 7-0, før Rashani og Vilhjalmsson på overtid fastsatte sluttresultatet til 1-9.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde32109367
2Bodø/Glimt32107257
3Rosenborg31208355
4Vålerenga31115324
5Tromsø311146-24
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Tynset
  2. Mike Jensen
  3. Eliteserien
  4. Kåre Ingebrigtsen