Fotball

Kvinnelag kjempet seg til 16. mai-kampen

Røa og Vålerenga skulle etter planen spille seriekamp 18. mai.

  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

Det syntes hjemmelaget Røa var dumt, når alle vet hva en kamp 16. mai kan bety.

— Derfor ble en søknad sendt til Norges Fotballforbund, og deres ja var kjærkomment, sier Røas trener Geir Nordby.

Han tenker på at Kjetil Rekdal og hans menn i Vålerenga er på bortebane, i kamp mot Start. Markedet var åpent.

— Vi tror en slik kamp er attraktiv, fortsetter Nordby.

Han vet at publikumstallene for kvinnefotballen er på vei oppover. Årets fire første seriekamper har en økning på 27 prosent sammenlignet med i fjor. Ifølge Richard Jansen i Stabæk, som også er nestleder i Serieforeningen, er det små tall, men like fullt en økning fra 197 i snitt til 250. ## Oppover

— Vi ser at noe er i ferd med å skje. Stabæk og Avaldsnes har flest tilskuere, mens Grand Bodø mot Klepp topper med 512 publikummere. Det er en god del kamper i Toppserien som har flere tilskuere enn en del av kampene i 1.-divisjon for menn, sier Jansen.

I LSK Kvinner, som topper tabellen med ti poeng, like mange som Røa, ser trener Monica Knudsen at det er mer som skjer i kvinnefotballen. Hun tror det betyr noe at det er mer åpent i toppen. Flere lag har byttet på å lede hittil.

— Vi er fornøyd med seriestarten, samtidig som vi ser at det ikke akkurat trekker mye folk å spille i Trondheim en mandag klokken halv fire på ettermiddagen, legger hun til.

Venter batalje

Røa har i alle fall fått en god seriestart og et løft.

— Jeg tror kampen mot Vålerenga kan bli en fin batalje. Det betyr noe ekstra å spille mot naboen, selv om vi prøver å fokusere på at det er hvilken som helst fotballkamp. Vi ønsker å fortsette i flytsonen, sier Nordby, som er glad for at måltyven Synne Skinnes Hansen, som blant annet scoret alle tre målene mot Avaldsnes, kan være med 16. mai. Hun skadet seg i siste seriekamp, men det var ikke langvarig.

Les mer om

  1. Røa IL
  2. Vålerenga kvinner