Flere nordiske klubber er ute etter Gamsten

— Dersom alt går i orden med Rosenborg, skal jeg ta et valg, sier Morten Gamst Pedersen.

Morten Gamst Pedersen ankom Praha mandag.

PRAHA (aftenposten.noi): — Det er flere større klubber som har henvendt seg. Men jeg har ikke skrevet under på noen ennå, sier 32-åringen fra Vadsø.

Gir lite

Gamst Pedersen er hemmelighetsfull, men han gjør det klart at det er snakk om større nordiske klubber. Han mener også at meldingene om at kontrakten hans i Tyrkia er terminert er betydelig overdrevet.

- Har du fortsatt kontrakt med Karabükspor?

— Torsdag etter landskampen skal jeg tilbake til Tyrkia. Jeg har bestilt reise til Istanbul. Ja, jeg har fortsatt kontrakt med klubben.

- Men ser du etter en ny klubb?

— Jeg forholder meg til kontrakten. Det er riktig at jeg har mest lyst til å spille fotball og at det ikke blir så mye av det nå. Men Rune (agenten Rune Hauge – red. anm.) har kontakt med klubben, så får vi se hva som skjer. Vi får ta det videre derfra.

-Kunne du tenke deg å spiller for Rosenborg?

— Vet ikke. Hvis alt går i orden med Rosenborg, må jeg jo ta et valg. Men det er mange gode klubber som også har vist sin interesse

- Hvor ligger disse klubbene?

— I Skandinavia alle sammen

- Er FC København en av dem?

Jeg vil ikke komme med noen navn nå. Det hjelper ikke å snakke om hvem som har henvendt seg og hva folk sier. Jeg har kontrakt i Tyrkia, sier Gamst Pedersen.

Etter det Adresseavisen erfarer, skal blant annet RBK-rival Molde og også Malmø, som trenes av Åge Hareide, ha vært frampå.

Gamst Pedersen har vært det heteste navnet på det norske overgangsmarkedet den siste uken. Etter ni år i Blackburn gikk han i fjor over til den tyrkiske klubben Karabükspor.

Lite spilletid

Det har ikke vært noen umiddelbar lykkelig overgang. Han har bare spilt et titall kamper siden overgangen. Og er det noe finnmarkingen ønsker mer enn noe annet, så er det å spille fotball.

Mest sannsynlig blir det i Rosenborg. Ifølge Adresseavisen er det bare formaliteter som gjenstår.

God på samling

Han er tatt ut i 22-mannstroppen til Per Mathias Høgmo som møter Tsjekkia i landskamp onsdag kveld. Landslaget har vært Morten Gamst Pedersens lyspunkt i en heller trist fotballtilværelse i tyrkisk liga.

Per Mathias Høgmo begrunner uttaket av en benkesliter i Tyrkia slik.

— Morten har prestert på et høyt nivå på samlingene og han var god under Abu Dhabi-turen i januar fortalte Høgmo da han møtte pressen mandag i Praha.