Fotball

Davy Wathne: - Ved første øyekast er Solskjærs avgjørelse helt meningsløs

Les hva ekspertene sier om Solskjær og Cardiff.

Davy Wathne mener sjansene er store for at Ole Gunnar Solskjær mislykkes i Wales.

 • Petter Remen Hanssen

Ole Gunnar Solskjær har de siste dagene vært i samtaler med Cardiff-eier Vincent Tan om å overta managerstillingen i klubben. Onsdag var han sammen med sistnevnte på Emirates for å se Cardiffs møte med ligaleder Arsenal.

Blogger i 100%Sport, og fotballekspert, Lars Tjærnås skrev onsdag at Solskjær trosser Alex Fergusons råd om han signerer for Cardiff.

Vi har spurt andre fotballeksperter om hva de mener Solskjær og Cardiff-jobben.

1. Hva tenker du om klubbvalget hvis det blir Cardiff?

2. Vil han lykkes?

— Vanvittig engasjement i Cardiff

Øyvind Alsaker (fotballkommentator i TV 2)

TV 2-Profilen Øyvind Alsaker er overrasket. Fredrik Varfjell - NTB SCANPIX

1. Jeg er vel i likhet med de fleste andre ganske overrasket. Solskjær var kritisk da Glazer-familien kom inn som eiere i Manchester United, og hadde åpenbart problemer med at klubben skulle bli et leketøy for rikfolk. Cardiff har en eier som har vist relativt liten respekt for klubbtradisjonene. Jeg må si det var et underlig syn å se Solskjær og Tan sammen på Emirates. Det går nok mye på timing at han vil prøve seg nå.

LES OGSÅ:

Les også

Solskjær lokkes med store penger

2. Jeg synes ikke stallen er altfor imponerende. Men det er et vanvittig engasjement i Cardiff, så hvis han får til noe der, blir det fantastisk for ham. Det er en passelig overgang for ham med tanke på klubbstørrelsen. Jeg regner med at Solskjær har stilt veldig sterke krav. Hvis han får mye penger å bruke, kan dette være en unik mulighet for ham.

Kasper Wikestad (fotballkommentator i TV2)

Premier League-kommentator Kasper Wikestad.

1. Jeg tenker først og fremst at det er fryktelig spennende med en norsk manager i Premier League.

2. Jeg tror Solskjær har alle forutsetninger for å lykkes. I tillegg har han et godt rykte og kjenner engelsk fotball. Han har lært av den beste og er samtidig veldig opptatt av å lære. Men den store elefanten i rommet er jo eieren. Hvis halvparten av historiene om ham er sanne, er han ganske vanskelig å forholde seg til. Samtidig; hvis Tan føler Solskjær er hans mann, vil han legge sin egen prestisje i det. Mye annet ligger også til rette for å lykkes. Cardiff er en klubb med god økonomi, fantastisk fanbase og flott stadion. Jeg er mer usikker på spillerne, tror noe må gjøres der.

— Tror Solskjær vil lykkes

Davy Wathne (TV 2-profil)

1. — Det er overraskende. Jeg tenker at Solskjær alltid har hatt en plan, et langsiktig mål med karrieren sin. Valget av Molde viser det. Og når han skal velge rett klubb i England, går han altså til en klubb med en uforutsigbar og snål eier. Sannsynligheten for forferdelse er stor. Ved første øyekast er Solskjærs avgjørelse helt meningsløs. Men jeg tror han har sikret seg alle løfter og garantier han vil ha. Og det var på en måte på tide å si ja nå. Hadde han fortsatt å si nei hele tiden, ville folk i England begynt å tvile på om han det som skal til.

LES OGSÅ:

Les også

- Solskjær må markere seg mot Manchester United

2. Jeg tror Solskjær vil lykkes. Han er som Beckenbauer, lykkes med alt han prøver på. Solskjær er opptatt av detaljer og kommer ikke til å gi seg ut på noe han ikke kommer godt ut av.

Nils Arne Eggen:

1 og 2: Jeg pleier ikke å si noe om ting jeg ikke har peiling på, regner med Ole Gunnar har tenkt seg om. Jeg er ikke så opptatt av engelsk fotball, det er bare den derre Boing-generasjonen som bryr seg om det.

 1. Les også

  Solskjær-jubel for Tore på sporet

 2. Les også

  Kan bli gjenforent i Cardiff

 3. Les også

  Wenger tror Solskjær vil lykkes

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Molde FK
 3. Premier League
 4. Cardiff City

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  RBK-treneren: – Viktig for norsk fotball at Solskjær lykkes i Cardiff

 2. FOTBALL

  Solskjær lokkes med store penger

 3. FOTBALL

  Forren har ikke hørt fra Cardiff

 4. FOTBALL

  Han ble hentet hjem av Solskjær. Dette sier Eikrem om Manchester United-sjokket

 5. FOTBALL

  Hareide avviser ikke comeback i Molde

 6. FOTBALL

  - Man skal aldri prøve å forutse tankegangen til en gal mann