Fotball

- Det skal ikke være mulig at vi ikke får RBK nå

Nardos cuphelter mener NFF ikke har noe valg i oppsettet til 3.runde.

SJOKKERTE: Martin Lundal jubler etter sin scoring for Nardo mot Ranheim. 2-0-scoringen ble avgjørende. Det hjalp ikke at Ranheim reduserte.
  • Roy Tommy Bråten

NARDO — RANHEIM 2-1

NISSEKOLLEN: - Det skal ikke være mulig at vi ikke får Rosenborg i neste runde nå, sier Lars Arne Togstad, vel vitende om at «alle» trodde det ble Rosenborg, og ikke Ranheim i 2.runde for Nardo.

  • - Føler det er vår tur til å få Rosenborg nå

Sekssifret beløp

Men etter kampen var det like greit det ikke var RBK denne gang. For etter sjokkseieren 2-1 over Ranheim øyner Togstad - og resten av Nardo - muligheten for minst 100.000 kroner inn til kluben, samt en folkefest på Nissekollen neste onsdag.

For det er 19 år siden Nardo har møtt sin nærmeste fotballnabo i cupen, og ettersom det kun er seks år siden Stjørdals/Blink møtte RBK i cupen ligger det i kortene at Nardo får viljen sin.

— Vi vil ikke ha Blink i allefall. Vi møtes jo nok ellers, sier Togstad.

Les også

  1. «RBK-dødaren» scoret igjen mot Rosenborg i cupen

  2. RBK-treneren: - I kveld gjorde vi alt rett

To dødballmål

Ranheim kunne ledet både 1-0 og 2-0 etter ti minutter i går. Men både stolpen og en svak Daniel Kvande-avslutning reddet Nardo. Istedet headet Togstad inn 1-0 etter frispark, og da stopperkollega Martin Lundal gjorde det samme i starten av 2.omgang var det takk og farvel til Ranheim. Reduseringen kom, men det ble med den ene.

— Vi visste at Ranheim ville ha mye ball. Egentlig er vi veldig gode til å ligge lavt, og ikke ha så mye ball. Og får vi det første målet vet vi at vi er veldig vanskelige å slå. Nå fikk vi to, og da er det fortjent at vi er videre, sier Lundal.

At begge målene kom på dødball overrasker ikke duoen.

— Vi trener ikke mye dødball, men vi scorer masse mål på det. Dødballer er styrken vår, sier Lundal.

SJEKK BØRSEN FRA BYÅSEN-RBK:

Les også

«Det ser ut som han trives bedre bak på midten enn i angrep»

— Uvant kost

Og det er nettopp det man trodde om Ranheim også. Men mot Nardo tapte stopper Are Tronseth duellen ved begge målene.

— Det er uvant kost for oss ja. Vi har vært et meget godt dødball-lag de siste årene, men nå har vi vært svake i både serien og her. Det må vi gjøre noe med. Det er selvfølgelig ikke godt nok det her, men samtidig vil jeg gi all ære til Nardo som fulgte planen til punkt og prikke. Det er kvalitet, og når vi ikke klarer å gjøre det vi skal, er det også fortjent, sier en skuffet Ranheim-trener Svein Maalen.

Kollega Tormod Bjerkeset i Nardo rangerer seieren som topp fem av det han har opplevd i fotballsammenheng.

— Men i dag er det jaggu fortjent at vi vinner også. Litt heldig er vi starten, men etter det er vi best. Vi fremstår med god disiplin og lagmoral. Jeg er strålende fornøyd, sier Bjerkeset, som også håper det blir Rosenborg i neste runde.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Nardo FK
  3. Ranheim IL