Fotball

RBK må til Kypros hvis de slår ut Norrköping

APOEL hadde ingen problemer med å slå ut The New Saints i kveld.

KLAR FOR RETURKAMP: Her feires Pål André Hellands scoring mot IFK Norrköping på Lerkendal.
  • Reidar Løfaldli

APOEL NIKOSIA — THE NEW SAINTS 3-0 (3-0 sammenlagt)

Et vanskelig hinder må passeres før Rosenborgs eventuelle avansement i Mesterligaens kvalifisering er klart. Onsdag kveld venter IFK Norrköping på kunstgresset i Östgötaporten. RBK har et godt utgangspunkt, med 3-1-seier fra kampen på Lerkendal i forrige uke.

Skulle trønderne klare brasene i Sverige, venter APOEL Nikosia i neste runde. Kypriotene tok seg greit av walisiske The New Saints på hjemmebane tirsdag kveld, og vant 3-0. Etter 0-0 i Wales forrige uke, hadde hjemmelaget press på seg for å score i returkampen. Nektarious Alexandrou roet nok en del nerver da han satte inn et skudd snaue ti minutter etter pause, ifølge BBCs live-oppdatering.

Pieros Soteriou økte ledelsen etter 73 minutter og Tomás De Vincenti satte spikeren i den walisiske kisten da han satte inn et straffespark på overtid. Nå venter altså norsk eller svensk motstand i neste runde for APOEL.

Les også

  1. Ingebrigtsen holder munn om nysigneringene

  2. Svenskene mener de har funnet Rosenborgs svakheter

Tidligere Riise-klubb

I MESTERLIGAEN: Barcelonas Gerard Piqué scorer mot APOEL i 2014.

APOEL har en sterk historie fra europacupspill de siste årene, og har deltatt i gruppespillet i Mesterligaen tre ganger siden 2009. Siste gang det skjedde var i 2014-15-sesongen, da John Arne Riise spilte for klubben fra den kypriotiske hovedstaden.Det er et multinasjonalt mannskap som kan komme til å møte Rosenborg. Argentinske De Vincenti, portugisiske Nuno Morais og den nederlandske keeperen Boy Waterman er tre av lagets profiler.

Laget trenes av spansk-danske Thomas Christiansen, som spilte i Barcelona tidlig på 90-tallet.

— Stor betydning

Et av Rosenborgs hovedmål for sesongen er gruppespill i Mesterligaen eller Europa League.

— Betydningen av gruppespill er stor for oss. Det er et stort mål, og den verste plassen å ryke ut er nå. Da får du ingen verdens ting, men kommer du deg videre er det flere sjanser. Dette er en viktig kamp for oss, ingen tvil om det, sier Ingebrigtsen før kampen mot Norrköping.

Den andre kvalikrunden til Mesterligaen, som Rosenborg er i nå, er en nøkkelrunde. Ryker man ut her er det over og ut for europacupspill denne høsten. Går man videre til den tredje kvalikrunden er man sikret en «fallskjerm».

For med tap i den tredje kvalikrunden til Mesterligaen går laget til playoff til Europaligaen, og skulle laget tape i den fjerde kvalikrunden til Mesterligaen får man likevel spille gruppespill i Europaligaen i høst.

NB: Tredje kvalik-runde til Champions League spilles 26. og 27. juli, med returoppgjør 2. og 3. august.

Les mer om

  1. Champions League
  2. APOEL FC
  3. Rosenborg BK