Fotball

Cupeventyret fortsetter for Bradford

Bradford sjokkerte Fotball-England ved å skyte Chelsea ut av FA-cupen. Søndag ble kvartfinalebilletten sikret med 2-0-seier over Sunderland.

Jon Stead (i midten) scoret mot Sunderland.

Lille Bradford er det lavest rangerte laget som er igjen i årets engelske FA-cup, men mannskapet til Phil Parkinson gir ikke ved dørene av den grunn. Snuoperasjonen som vendte 0-2 til 4-2 seier mot Chelsea på Stamford Bridge, ga gjenklang på fotballøya. Søndag fikk Sunderland samme tøffe behandling på Valley Parade.

– Det er alltid litt skummelt med kamper som denne, fordi vi fort kunne ansett oss selv som favoritter etter å ha slått Chelsea. Men vi tok godt vare på underdog-ånden, sa Bradford-manager Parkinson til BBC etter kampen.

Selvmål

Hjemmelaget hadde riktignok en smule flaks da Billy Clarkes skudd skiftet retning i Sunderland-forsvarer John O'Shea og ga laget ledelsen etter bare tre minutters spill.

Bradford gjorde samtidig en meget god første omgang og burde ledet med enda større sifre til pause. Sunderland-manager Gustavo Poyet måtte se sitt lag framstå tamt og ute av stand til å skape de helt store sjansene foran motstanderens mål.

Etter pause fortsatte elendigheten for gjestene. Sunderland var riktignok farlig frempå et par ganger innledningsvis, men mål var det likevel vertene som scoret.

Jonathan Stead benyttet sjansen da Sunderlands Adam Johnson rotet bort ballen i farlig posisjon og sendte Bradford videre til neste runde. Stead har for øvrig en fortid i nettopp Sunderland.

– Nå ønsker vi oss enda en hjemmekamp i neste runde. Det er utrolig for spillerne å oppleve atmosfæren av en fullsatt arena, sa Parkinson.

Forbannet på mediene

Sunderland-manager Gustavo Poyet gikk på sin side løs på mediene etter kampen. Uruguayaneren mener han er feilsitert og bevisst misforstått den seneste uken.

– Dersom vi lukket inne hele Sunderland og satte opp en kinesisk mur rundt byen, hadde det vært fantastisk. Når vi lar dere komme inn, og dere går ut igjen og skriver akkurat hva dere vil, får vi et problem, sa Poyet til journalistene ifølge goal.com.

– Problemene er dere i mediene, ikke meg. Dersom dere skrev det jeg sa, ville fansen vært på min side, tilføyde han.(©NTB)

Les også

  1. Endelig seier for Aston Villa

  2. Sherwood ny Villa-manager

  3. West Bromwich lekte seg til kvartfinale mot West Ham

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. FA-cupen
  3. Sunderland AFC