Fotball

Stabæk-helten trodde det var bortekamp

Tomasz Sokolowski har mer oversikt på banen en utenfor. I går var han klar for bortekamp mot Sarpsborg!

Luc Kassi scoret Stabæks første. Her gratuleres han av Tomasz Sokolowski.
  • Arne Hole

STABÆK-SARPSBORG 3-2

– Vi hadde hjemmekamp mot Vålerenga sist, så jeg trodde det var bortekamp nå. Det er så mange kamper for tiden at det er fort gjort å gå litt surr, sier Tomasz Sokolowski og smiler etter at Stabæk rodde i land 3–2 etter å ha ledet 3–0 til pause. Det etter tre scoringer på syv minutter.

"Soko" fikk muligheten fra start i cupkampen mot Raufoss torsdag, og den tok han så godt vare på at han var i startelleveren også mot sarpingene. Og den sjansen tok han så godt vare på at det skal bli vanskelig å sette ham på benken igjen.

– Ja, kanskje jeg fikk preget kampen litt? Jeg kom til Stabæk for halvannen måned siden, og det har tatt litt tid å venne seg til måten laget spiller på. Dessuten har de andre gutta vært med på hele vinteroppkjøringen. Da er det ikke bare å være breial å komme å forlange startplass med en gang, sier en ydmyk 28-åring.

Må lære mer

– "Soko" var en av våre beste spillere, istemmer Stabæk-trener Bob Bradley, som imidlertid ikke var særlig fornøyd med hvordan de "blaa" løste annen omgang med 3-0-ledelse.

– Vi har mange unge spillere, og jeg tror kanskje de tenkte litt for mye på uvesentlige detaljer i pausen. Det ble for mange balltap, feilpasninger og konsentrasjonssvikt, sier amerikaneren, som mener stabilitet er lagets største utfordring videre fremover.

– Vi spiller gode omganger og dårlige omganger, gode kamper og dårlige kamper. Nå gjelder det å få spillerne og laget til å vokse.

Luc Kassi ga Stabæk 1–0 med et drømmetreff i vinkelen, innleide Enock Adu fikset 2–0 på straffe, mens Fredrik Brustad gjorde 3–0 på årets tidligste julepresang – fra Martin Thømt Jensen.

Annen omgang var et evig press fra Sarpsborg, og det var nesten et under at østfoldingene ikke fikk flere enn de to scoringene fra Gudmundur Thorarinsson og innbytter Martin Wiik.

Les også

  1. - Spesielt å være tilbake

  2. Derfor er dette ukens «offside» i eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9522158717
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien