Fotball

Sentrale TIL-talenter får ikke spille cupsemifinale mot RBK

Runar Espejord og Mikael Norø Ingebrigtsen får ikke delta i G19-cupen mot Rosenborg neste lørdag.

Runar Espejord (til høyre) og Mikael Norø Ingebrigtsen får ikke spille mot Rosenborg.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

TILs G19-lag er bare en kamp unna finalen som spilles i Oslo om en snau måned. Før de kommer så langt må imidlertid Rosenborg overvinnes på Alfheim om en uke.

Les også

Lekström starter mot Sarpsborg

Da laget slo Vålerenga borte i kvartfinalen uttalte Lars Petter Andressen, fotballsjef på NTG og assistenttrener på TIL at han håpet å få med både Mikael Norø Ingebrigtsen og Runar Espejord i oppgjøret. Kampen var opprinnelig satt opp søndag 1. november, samme dag som TILs A-lag møter Bodø/Glimt til en meget viktig seriekamp.

— Vi får se hvordan det blir. Vi har en intensjon om å bli enig med Rosenborg om å få spilt kampen midtuka før Glimt-kampen. Da regner jeg med vi kan stille med alle: Mikael, Runar, Jostein (Gundersen) og Fredrik (Michalsen), sa Andressen den gangen.

Han får ikke ønsket sitt oppfylt. TIL fikk bare flyttet kampen en dag fram, til lørdag, ett døgn før Bodø/Glimt-kampen.

— Vi ønsket mest mulig avstand til Glimt-kampen fordi det er spillere som er aktuell til begge kampene, men det gikk ikke RBK med på, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Les også

TILs 30 beste gjennom 30 år

— A-laget kommer først

Derfor vil Espejord og Norø Ingebrigtsen ikke være i troppen til semifinalen lørdag. Begge er høyaktuelle for å spille fra start eller komme inn mot Bodø/Glimt.

— Jostein Gundersen kom inn mot Viking sist og er også veldig aktuell for å være med i en tropp mot Glimt. Runar og Mikael skal spille på A-laget. Det går først, sier Johansen til iTromsø.

— Kunne de ikke vært på benken og spilt for eksempel 20 minutter om det var nødvendig mot RBK?

— Jeg skal ikke spekulere i det, men A-laget kommer først og alle vet hvor viktig de kampene som er igjen er. Det er også viktig at de gutta her skal bidra på det høyeste nivået, så det handler ikke bare om laget, men også dem selv, sier Johansen.

Jostein Gundersen mener det er synd at kampen ikke ble flyttet slik at alle kan være med.

— Jeg tror alle kunne tenkt seg å spille den kampen, men det er lite vi får gjort med det, sier midtstopperen til iTromsø.

Les også

Hans redning forandret nordnorsk fotballhistorie

— Skikkelig ramme

Sportssjefen ønsker å gjøre semifinalen til en publikumsfest.

— Vi måtte flytte kampen bort fra søndag fordi det ikke går rent arrangementsmessig å ha dette oppgjøret samme dag som eliteseriekampen. Det var også et ønske å spille kampen på en dag slik at vi kunne gi det en skikkelig ramme, og da må vi ha en egen dag, sier sportssjef Johansen til iTromsø.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1282222111126
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL