Fotball

Marcus Pedersen får karantene og bot etter bytur

<p>– Jeg har gjort noe veldig dumt, og jeg beklager på det sterkeste, sier Vålerenga-spilleren.</p>

FotballTippeligaenUllevål Stadion , 02.07.12Vålerenga - ÅlesundMarcus Pedersen fortviler , Jonatan Tollås NationFoto: Eirik Førde
  • Roar Lyngøy

Vålerenga-spissen Marcus Pedersen var ute på byen halvannet døgn før kampen mot Aalesund.

”Vålerenga Fotball har i dag valgt å ilegge Marcus Pedersen én kamps karantene og gi han en bot for oppførselen i forkant av kampen mot Aalesund. Pedersen var ute på byen og drakk alkohol lørdagen før nevnte kamp”, heter det på hjemmesiden til VIF.

— Gjort noe veldig dumt

Marcus Pedersen legger seg flat.

– Jeg har gjort noe veldig dumt, og jeg beklager på det sterkeste , sier han til hjemmesiden.

– Det er selvfølelig ikke riktig at jeg som profesjonell fotballspiller skal på byen og nyte alkohol så tett opp mot en kamp, og jeg forstår at det må reageres på dette. Jeg beklager at jeg har skuffet treneren, lagkamerater, støtteapparat og supportere.

Pedersen er på utlån fra nederlandske Vitesse Arnhem, en avtale som går ut nå i sommer.

– Jeg er takknemlig for at jeg fikk muligheten til fast spilletid i Vålerenga, og jeg har misbrukt den tilliten. Jeg aksepterer selvfølgelig både karantenen og boten, og lover at jeg skal yte mitt alle ytterste både i trening og kamp i perioden jeg har igjen i Vålerenga. Det skylder jeg Martin Andresen som har vist meg tillit og som har hatt trua på meg, det skylder jeg alle lagkameratene mine og det skylder jeg Vålerenga og alle som støtter klubben.

Ikke flere spillere

Vålerenga-manager Martin Andresen er skuffet over at Pedersen valgte å gå på byen rett før kamp.

– Vi har hatt en god prat med Marcus og hans rådgivere. Marcus har lagt seg flat og beklaget på det sterkeste det som skjedde , sier Martin Andresen til hjemmesiden.

– Som leder for en prestasjonsgruppe som har jobbet hardt og målbevisst etter en veldig tøff periode for klubben, så er det vondt å se at en spiller setter seg selv foran lagkameratene sine og klubben ved å gå på byen og dermed får en langt fra optimal oppladning til kamp. På bakgrunn av dette har vi valgt å ilegge Marcus én kamps karantene, og partene er enige om at han skal bøtelegges.

— I Vålerenga er vi avhengige av å ha spillere på laget som har fullt fokus på Vålerenga, som drar i samme retning og som er villig til å gjøre det som trengs for at vi som lag skal vinne fotballkamper sammen, sier Andresen.

Vålerenga tror ikke at flere spillere var ute på byen.

— Vi har selvfølgelig snakket med spillergruppa, og har ingen indikasjoner på at dette stemmer. Marcus har vært ærlig i prosessen og innrømmet overtrampet og beklaget seg på det sterkeste og jeg forventer at resten av spillergruppa også snakket sant da de ble konfrontert med ryktene, sier Andersen.

Les også

  1. - Veldig dårlig dømmekraft hvis dette har skjedd

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt20125341192241
2Molde20115448252338
3Rosenborg20114543261737
4Kristiansund2011272825335
5Lillestrøm2010463226634
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien