Molde tjener millioner på Solskjær

<p>Med Ole Gunnar Solskjær som manager kommer MFK trolig til å selge sesongkort for fire millioner kroner mer enn i fjor.</p>

olegunnar-lead
  • Trond Hustad
    Trond Hustad

I 2010 endte salget på rett i overkant av 6000 kort. Nå tyder alt på at MFK kan nå 8000 kort i 2011. – Det er jo et hårete mål å håpe på 25 prosent økning fra ett år til ett annet. Men nå ser det faktisk ut som det er realistisk å nå 8000 kort i løpet av våren, sier administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotball.

For øyeblikket er det solgt drøyt 6200 kort, mens det ligger reservasjoner inne på rundt 700 kort.

I praksis er klubben dermed i ferd med å runde 7000 kort – to uker før første hjemmekamp.

– Tradisjonelt er det mange lag og organisasjoner som selger mange kort like før og like etter seriestart. Vi regner med at det vil bli pågang i april og mai. Og jeg snakket med Henrik Hoff i Aalesund i dag. De ligger på 7800 kort, så nå blir det konkurranse, smiler Tarje Nordstrand Jacobsen.

Tjener inn igjen lønna

Følg lagene fram mot seriestarten:

Veksten i «Prosjekt Tilhørighet» gir tilsvarende større utbetalinger til organisasjonslivet i Molde og distriktet rundt.

Kjell Inge Røkke ser nå ut til å få den økninga han uttrykte ønske om i et intervju med Romsdals Budstikke i fjor.

– Det har vært en fin økning, så det går rett vei. Men beløpet kunne gjerne vært enda større. Så lenge prosjektet oppfattes som positivt i Molde og omegn, vil vi fortsette ordningen som i dag, sa Røkke som stiller 25 millioner til disposisjon i året.

I tillegg til MFK-lønna på 2,4 millioner kroner, betaler Aker to millioner for å bruke Solskjærs navn og bilde i markedsføring.

Manageren tar også på seg eksterne oppdrag til inntekt for MFK. Da klubben arrangerte sponsorfrokost på Aker stadion i går morges, var Solskjær i Trondheim og holdt foredrag for KLP, angivelig for en sum det var umulig for MFK å si nei til.

– Ole Gunnar har en betydelig markedsverdi som vi selvfølgelig vil utnytte. Derfor vil han gjøre en håndfull eksterne oppdrag i løpet av året. Men vi har en tydelig politikk om at det ikke skal gå ut over hans sportslige arbeidsoppgaver, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

– Taper aldri mot Rekdal

(saken fortsetter)

RIVALEN: Aalesund-trener Kjetil Rekdal og hans mannskap står på motsatt banehalvdel lørdag. FOTO: Svein Ove Ekornesvåg

Solskjær selvønsker mest fokus på fotball inn mot seriestarten neste helg.

Og han gleder seg stort til å se laget sitt i aksjon mot Aalesund i dagens generalprøve.

– Det er tydelig at gutta er klare for en kamp som betyr noe, og mot Aalesund får vi en perfekt test på hvordan vi ligger an, sier Solskjær som ikke vil være med på at han kommer til å toppe laget for første gang.

– Det er et uttrykk jeg ikke liker, fordi det er mange spillere som kjemper om flere plasser. Men vi skal i hvert fall stille et lag vi mener passer godt mot Aalesund, sier han.

– Hvordan blir det å møte en gammel kjenning som Kjetil Rekdal til duell?

– Det er ikke noe personlig prestisje mellom oss, det er bare på artig. Men jeg har ikke lyst til å tape mot Kjetil. Jeg tror aldri jeg har tapt for ham i kortspill, heller, smiler Ole Gunnar Solskjær.

PS: Christian Steen er småskadet og står over dagens kamp på Color Line stadion. Mattias Moström har trent alternativt og var også usikker i går.

Følg AaFK-Molde direkte her:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk