Fotball

Bayern opp på tabelltopp med borteseier

Bayern München klatret opp på 1.-plass i den tyske bundesligaen med 3-2-seier borte mot bunnlaget Paderborn lørdag.

Robert Lewandowski scoret sitt tiende mål for sesongen mot Paderborn lørdag.
  • NTB

Serge Gnabry, Philippe Coutinho og Robert Lewandowski scoret målene for storklubben.

Bayern er oppe på 14 poeng i serien etter fire seirer og to uavgjorte kamper så langt i sesongen. Bak jakter hele fire lag på samme poengsum som serielederen. Blant dem er RB Leipzig, som mistet tabelledelsen etter 1-3-tap hjemme mot serietreer Schalke.

Gnabry sendte gjestene i ledelsen etter et kvarter. Han ble chippet fri av Coutinho og rullet ballen i nettet fra skrått hold. Ti minutter etter hvilen byttet duoen roller. Gnabry ble spilt fri og trillet ballen til Coutinho, som satte inn 2-0.

Les også

  1. Rivalen om Warholm: – Jeg er ikke så bekymret for ham

  2. Elverum nær Champions League-skrell i tidenes norske håndballfest: - En utrolig dag for håndballen

  3. Johan Kaggestad mener VM-øvelse var helsefarlig: – Helt skandale

Det var den andre kampen på rad brasilianeren scoret. Han er på lån fra Barcelona, en klubb han så langt ikke har lyktes i siden overgangen fra Liverpool i 2018.

Paderborn reduserte ved Kai Proger etter 68 minutter, men elleve minutter før full tid punkterte Lewandowski langt på vei oppgjøret med sin 3-1-scoring. Det var hans tiende scoring på seks kamper i Bundesliga denne sesongen.

Riktignok reduserte vertene nok en gang seks minutter før slutt, men de kunne ikke forhindre at Bayern stakk av med alle poengene.

Noen timer senere gikk Bayerns antatt største utfordrer til seriegullet, Borussia Dortmund, på et nytt poengtap. De gulkledde spilte 2-2 hjemme mot Werder Bremen og er nummer sju med fire poeng opp til serielederen.

Les mer om

  1. Bundesliga
  2. Borussia Dortmund
  3. RB Leipzig
  4. Bayern München