Rindarøy mener den skotske ligaen er oppskrytt: - Vi har alle muligheter til å slå Celtic

Her er lagene som kan bli Moldes neste motstander i Champions League.

Drømmer om Europa: Knut Olav Rindarøy opplevde gruppespillet i Europa League for Molde i 20012. Nå håper han på et nytt eventyr utover høsten.
  • Trond Hustad
    Trond Hustad

MOLDE: Knut Olav Rindarøy drømmer om Ronny Deilas Celtic i neste runde dersom Molde gjør jobben på bortebane mot armenske Pyunik neste uke. Tirsdag leverte han en meget god kamp på Aker stadion. Onsdag kikket han på lista over sannsynlige motstandere i 3. kvalifiseringsrunde til Champions League.

— Steaua Bucuresti er et vanskelig lag. Jeg har spilt mot dem før, de er gode (1-2, 0-2). Basel er også et sterkt lag som vi røk mot for tre år siden (0-1, 1-1). Bate Borisov slo vi i treningskamp i Marbella for et par år siden (1-0).

Celtic

— En motstander det hadde vært kult å møte er Celtic. Jeg synes den skotske ligaen er oppskrytt, og mener helt ærlig vi har alle muligheter til å slå Celtic. Jeg var med mot Glasgow Rangers i 2006, og vi burde vunnet både hjemme og borte, sier Rindarøy om dobbeltkampen som endte med 0-2-tap sammenlagt.

Basel (Sveits), Salzburg (Østerrike) og Viktoria Plzen (Tsjekkia) er allerede klare for 3. runde. De seedede lagene som kan kvalifisere seg inn blant Moldes mulige motstandere er Steaua Bucuresti (Romania), Celtic (Skottland), APOEL Nicosia (Kypros), Bate Borisov (Hviterussland), Dinamo Zagreb (Kroatia), NK Maribor (Slovenia) og Ludogorets Razgrad (Bulgaria). Alle bortsett fra sistnevnte vant sin første kamp i 2. kvalikrunde tirsdag.

— Det er mange jevne lag her med mange gode individer ute på banen. Tøft blir det uansett, men vi har alle muligheter, mener Rindarøy.

Spesielle kamper

Han legger ikke skjul på at kampene i Europa trigger noe spesielt inne i et rutinert fotballhode.

— Det er dette fotball handler om. Det aller kjekkeste er å få spille ute i Europa. Du vet ikke helt hva du møter, du er ekstra fokusert og skjerpet. For meg personlig betyr disse kampene veldig mye.

Er dere like gode som i 2012? Kan årets Molde-lag komme til et gruppespill og prestere der?

— For å klare det må vi være solide defensivt så må vi rett og slett score på de sjansene vi får. De gode lagene i Europa er utrolig kyniske. De setter de sjansene de får, slik var det da vi ble slått ut i fjor også. På vårt beste mener jeg vi kan prestere på like høyt nivå som vi gjorde for noen år siden.

For tre år siden vant MFK mot Ventspilsi den runden de nå spiller mot Pyunik, men tapte så mot Basel i 3. kvalifiseringsrunde. Seier mot Heerenveen i den påfølgende kvalifiseringa til Europa League ga likevel gruppespill høsten 2012.