Fotball

Defoes drømmemål senket erkerivalen

Sunderland bort fra den verste nedrykksfaren.

DRØMMETREFF: Jermain Defoe med en skikkelig suser mot Newcastle.

Med et kunstverk av en scoring sørget Sunderland-spiss Jermain Defoe for tre utrolig viktige poeng da erkerival Newcastle ble slått 1-0. Kun målforskjellen holdt Sunderland over nedrykksstreken før lokaloppgjøret. Spissens fantastiske scoring sørget dermed for å gi Sunderland et pusterom på tre poeng i nedrykkskampen.

Målet kom like før pause. Fra vel 20 meter brant Defoe til på volley da en høy ball dalte ned foran ham. Treffet på ballen var perfekt, og Newcastle-målvakt Tim Krul var sjanseløs på å få ballen unna før den traff krysset.

Emosjonell

Like etter gikk lagene til pause. TV-bildene viste at målscorer Defoe, som ble hentet fra Toronto i januar, tørket vekk tårer fra øyene på vei av banen.

– Det er ikke mulig å beskrive med ord hvordan jeg følte meg etter målet. Av en eller annen grunn ble jeg veldig emosjonell. Vi hadde så voldsomt lyst på tre poeng, forklarte han etter kampen.

Det skulle også vise seg å bli kampens eneste scoring. For Newcastle er det omtrent prestisjen som står på spill i sesongavslutningen. Det er som regel nok når disse lagene møtes, og som vanlig var det et intenst oppgjør. Sju gule kort ble delt ut i løpet av kampen.

Kritisk til spillerne

For Dick Advocaat ble det første seier etter at han erstattet Gus Poyet som Sunderland-sjef.

– Målet var så fint at det burde ha telt som to, spøkte han etter kampen.

Han var lettet over å ha sett laget ta tre viktige poeng.

– Vi har tre hjemmekamper igjen, og vi må sørge for poeng i de også. Men nå er jeg bare glad på vegne av spillerne og fansen, sa han.

Newcastle skal heller ikke føle seg helt sikre ennå. For med sju kamper igjen er det ni poeng ned til nedrykksplassene, og seks ned til erkerival Sunderland.

Etter kampen var ikke manager John Carver nådeløs da han skulle beskrive lagets innsats.

– Jeg forventer alltid at laget skal gi hundre prosent, men det gjorde vi ikke i dag. Vi var nest best i alt. Det er ikke godt nok, slo han fast.

(©NTB)

Les også

  1. Burnley stoppet Tottenham i «årets kjedeligste kamp»

  2. Stoke-spiller sammenlignes med Beckham etter drømmescoring

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Sunderland AFC
  4. Newcastle United FC