Hopen scoret til ingen nytte

Ørjan Hopen (22) scoret sitt første mål for Nest-Sotra, da strilene måtte gi tapt for serieleder Sandefjord.

Ørjan Hopen scoret, men det hjalp så lite mot Sandefjord (Arkivfoto)
  • Magnus Wikan

Vi har sett det så mange ganger før: Når Ørjan Hopen tar frispark, så blir det farlig. Derfor var det ingen overraskelse at det var på et innoverskrudd frispark at den utleide Sogndal-spilleren scoret sitt aller første mål for Nest-Sotra.

Frisparkmålet sendte Nest-Sotra opp i ledelsen 2-1 like før pause, en ledelse de ikke klarte å holde inn.

— Det føles veldig bittert. Sandefjord vant kanskje fortjent siden de skapte flest sjanser, men vi ledet 2–1 og kunne tatt med oss noe mer herfra, sier Hopen.

Ros av sjefen

Hopens knallharde skudd gikk rett på Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen, som mistet ballen mot målet. Keeperen fikk snudd seg og kastet seg over ballen, men linjedommeren markerte at ballen var inne - til keeperens store frustrasjon.

— Det var et innoverskrudd frispark som keeper glipper inn i mål. Det er ikke så mye mer å si om det. Selv om frisparket var bra, var det en keepertabbe, sier Hopen.

Etter kampen roste trener Alexander Straus sin nye kantspiller. Han sier at det fortsatt er grunn til å vente mer av sogningen.

— Ørjan gjorde en god kamp. Han jobbet bra, og var, som alltid, flink med ball. Det var jo derfor vi hentet ham. Fortsatt må han bli mer kjent med måten vi spiller fotball på, for den skiller seg ganske mye fra hvordan Sogndal spiller, sier Straus.

Kritiserte dommerne

I annen omgang slo serieleder Sandefjord tilbake, og satte inn et voldsomt press på strilene uten å få umiddelbar uttelling. Men da dommeren ga hjemmelaget to straffer, kunne ikke hvalfangerne unngå å score. Den første straffen reddet Martin Sanchez Olsen, men den andre satte Alexander Gabrielsen i mål. Da Kjell Rune Sellin sendte Sandefjord tilbake i ledelsen bare minutter senere, var kampen avgjort.

— De fikk to helt horrible straffer, forklarer Hopen, som støttes av sin trener:

— Den siste straffen kan i beste fall diskuteres. Hadde de ikke fått den, tror jeg vi hadde vunnet. Jeg vegrer meg egentlig for å kritisere dommerne, men i denne kampen synes jeg de var svake, sier Straus, som tross frustrasjonen tok tapet med fatning.

— Det var ikke ufortjent at Sandefjord vant. De skapte flest sjanser, sier Straus.

- Stolt

Han var likevel svært godt fornøyd med lagets prestasjon.

— Vi hadde en tydelig plan på hvordan vi skulle slå ligaens desidert beste lag, og den planen klarte vi nesten å gjennomføre perfekt, sier Straus, og legger til:

— Forutsetningene til klubbene er veldig forskjellige. Når våre spillere er kommet hjem herfra, skal de på sine daglige jobber. For Sandefjord-spillerne er fotballen jobben. Likevel spiller vi så jevnt med dem på deres hjemmebane. Det gjør meg stolt.

I august kommer kampene tett som hagl for Nest-Sotra. Seks kamper skal spilles på fire uker, og flere av dem er mot motstandere i samme situasjon som Sotra-klubben. Alexander Straus mener derfor at den oppløftende kampen mot Sandefjord var viktig for selvtilliten i laget.

— Prestasjonen gjør meg trygg på fortsettelsen. Vi går inn i en viktig periode nå, hvor vi møter mange lag rundt oss på tabellen, så det er betryggende å vite at vi kan holde et lag som Sandefjord i kne, sier Nest-treneren.