Fotball

Elida (19) takker pappa for Toppseriedrømmen

Fikk Sandviken-drakt og fotballsko av sin far da hun var seks år. Søndag scoret Elida Instebø Knudsen i Toppseriedebuten.

- Elida har lagt ned enormt mye innsats for dette. Det er kjekt å se at hun får betalt, sier Helge Instebø. Etter toppseriedebuten med scoring måtte han omfavne datteren med en god klem. Foto: Trine Melheim Næss

 • Trine Melheim Næss

Sandviken — Trondheims-Ørn 2-2

— Jeg holdt nesten på å begynne å grine, det må jeg nesten innrømme. Det er så stort for meg, jeg er jo fra Sandviken. Å score på hjemmebane har jeg drømt om siden jeg var liten, forteller jenten som søndag satte inn det viktige 1-1 målet til hjemmelaget, i det 31. spilleminutt.

Hun er Sandviken-jente på sin hals, og det var faren som fikk henne til å begynne å spille fotball da han ga henne drakt og sko i en alder av seks år.

Fikk ikke med seg målet

Men det foreløpige høydepunktet i datterens fotballkarriere, fikk ikke far Helge Instebø med seg. Han var nemlig på jobb da Elida Instebø Knudsen satte inn sitt første Toppseriemål.

— Jeg fikk oppdateringen på telefonen og ble utrolig stolt! Det var selvfølgelig trist at jeg ikke fikk sett det, innrømmer faren.

Det tok imidlertid ikke lang tid før han kom seg opp til Stemmemyren.

— Elida har lagt ned enormt mye innsats for dette. Det er kjekt å se at hun får betalt, sier faren. Etter kampen måtte han omfavne datteren med en god klem.

— Å se barna dine spille på øverste nivå er noe helt spesielt, sier faren.

God skuddfot

I en 4-4-2 formasjon, fungerer den venstrebeinte 19-åringen som en optimal spissmakker for den erfarne Madeleine Giske, mener trener Øyvind Nordtveit.

— Madeleine er rutinert, klok og holder på ballen. Elida har sin spisskompetanse i fart og godt skudd. Hun ble valgt i startelleveren fordi vi vet at hun kan gå i bakrom og har en farlig skuddfot.

Karoline Bakke hadde dagens fulltreffer da hun klinket inn 2-1 målet rett i krysset seks minutter før pause. Foto: Eirik Brekke

Han så Knudsens potensial allerede da hun var 15-16 år. Siden har hun gått gradene og ble fast i A-lagstroppen i fjor.— I tillegg til fart og skuddfot, har hun en god fysikk og er høy og sterk. Når hun lærer å utnytte det enda litt bedre og blir mindre snill, kan hun bli veldig god, spår Sandviken-treneren.

Les også

Skal bruke tre år på å gjøre Sandviken til et topplag

Les også

Arna-Bjørnar har mistet seks landslagsspillere på to år

Mistet ledelsen

Han likte det han så 19-åringen og hennes lagvenninner presterte i første seriekamp. Spesielt Karoline Bakke sin nydelige fulltreffer da hun klinket inn 2-1 målet rett i krysset seks minutter før pause.

— Jeg må si at jeg er fornøyd, selv om det er kjedelig å tape ledelsen. Vi viser i hvert fall at vi kan være med i år, for Trondheims-Ørn er et bra lag som går med full maskin.

Det var en svak markeringsjobb som resulterte i at Andrea Haugstøyl fikk stå umarkert og prikke inn 2-2 til gjestene i det 71. minutt. Dermed ble det poengdeling på Stemmemyren. Mottakelsen Elida Instebø Knudsen fikk av familien som hadde møtt opp for å se familiens fotballstjerne, minnet imidlertid mer om at det hadde blitt full pott. Hun ble omfavnet av morfar, storesøster, mamma og pappa på vei til garderoben.

Knudsen er takknemlig for familiens støtte og forteller at hverdagene stort sett handler om fotball, skole, sove og spise.

— Målet mitt har vært å få spilletid. Nå må jeg bygge videre på det, sier Knudsen.

Hun ser med takknemmelighet på sin far og kan ikke få rost han nok for at han fikk henne på fotballbanen.

— Hvis ikke hadde jeg ikke stått her i dag!

Kampfakta:

Sandviken – Trondheims-Ørn 2-2 (2-1)

Stemmemyren kunstgress

Tilskuere: 174

Dommer: Elisabeth Thoresen, Asker Fotball Kvinner

Mål: Guro Reiten 0-1 (10.), 1-1 Elida Knudsen (31.), 2-1 Karoline Bakke (39.). 2-2 Andrea Haugstøyl (71.)

Arna Bjørnar (4-4-2): Ashley Thompson – Stine Andreassen, Isabelle Gjerde (Camilla Ervik 86.) , Stine Hovland, Helene Lokøy Gloppen – Fride Mørkeset (Ingrid Spord 81.) , Sara Eriksen, Karoline Bakke, Sunniva Lillestøl – Madeleine Giske – Elida Knudsen (Tina Dalgård fra 77.)

 1. Les også

  Nordlie-jubel i seriedebuten

Les mer om

 1. Toppserien
 2. IL Sandviken
 3. Trondheims-Ørn

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Sandviken ble straffet mot slutten

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Sandviken-treneren fornøyd etter cuptap

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Stang ut for Sandviken

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Selvmål sikret Sandviken-fest

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Sandviken ble knust av Kolbotn

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Tror lillesøster Hovland kan følge i brors fotspor