Fotball

Slik skal Brann også bli et godt bortelag

Spillerne mener de må tørre å spille som på hjemmebane. Trener Rikard Norling påpeker at det ikke nødvendigvis er så enkelt.

På hjemmebane har Brann i de to første kampene sett ut som den opprykkskandidaten de var ventet å være. På bortebane har det gått langt tråere.
 • Magnus Wikan

BRANN STADION (bt.no): Man kan si hva man vil om Branns sesongstart, men resultatene hjemme på Brann Stadion kan ingen ta dem på. På sine to første hjemmekamper mot Strømmen og Ranheim står Brann med full pott og en finfin målforskjell.

På hjemmebane har Brann i de to første kampene rett og slett sett ut som den opprykkskandidaten de var ventet å være. På bortebane har det gått langt tråere.

— Hvorfor vi er så forskjellige hjemme og borte, er noe jeg har tenkt mye på selv. Men jeg har ikke funnet noe godt svar på det, sier venstreback Erdin Demir, som var langt mer med offensivt hjemme mot Ranheim enn han var i bortekampen mot Hødd for to uker siden.

Vil spille som på Stadion

Etter den svært overbevisende, og vel så etterlengtede, 4-1-seieren hjemme mot Ranheim torsdag, starter nå jobben med å finne ut hvordan man kan gjenskape suksessen også utenfor Stadion.

Demir tror nøkkelen er å spille på samme måte som de ville gjort på eget gress.

— Bortekampene er generelt litt tøffere enn hjemmekampene, så på bortebane er vi gjerne litt mer kyniske og tilbaketrukne. Men vi bør jo spille som vi gjør på hjemmebane, sier svensken og utdyper:

— Her smeller vi til og vinner dueller fra starten. Når det så åpner seg, har vi nok kvaliteter til å spille vårt spill. Jeg kan ikke forstå hvorfor vi ikke kan gjøre det på bortebane også.

Azar Karadas, som mot Jerv var frontfigur for den kyniske og direkte spillestilen, er enig med sin lagkamerat. Han etterlyser mer trygghet og tro på egne ferdigheter når laget er på bortetur.

Varsler endringer

— Jeg synes vi bør forsøke å spille bortekamper på samme måte som vi gjør hjemme. Vi bør stresse litt ned og stole på våre egne ferdigheter. Vi har mange gode kvaliteter i laget, og det bør vi også klare å vise på bortebane, sier Karadas.

Allerede på søndag venter en tøff bortekamp mot Bryne på Jæren. Det skal bli spennende å se hvordan Brann da kommer til å fremstå. Kommer de til å stille med et mannskap skreddersydd for kriging, slik de gjorde mot Jerv, eller vil de elleve som tidvis spilte flott fotball hjemme mot Ranheim få fornyet tillit?

— Vi kommer til å gjøre visse justeringer, sier trener Rikard Norling.

Han ønsker at Brann skal spille attraktiv fotball og føre bortekampene slik de gjør hjemme, men realisten i ham sier at det neppe er så lurt.

— I en perfekt verden kunne vi gjort det, men vi må innse at vi må justere spillet vårt i bortekampene. Det er en større forskjell på hjemme- og bortebane i 1. divisjon enn i eliteserien. Det er rett og slett vanskeligere å få til et spill på bortebane, sier Norling.

Selvtillit

Demir tror problemene på bortebane handler mye om selvtillit. Det er tross alt vanskeligere å tørre og spille sitt eget spill uten tro på seg selv. Derfor tror svensken på bedring mot Bryne.

— Å vinne var viktig i seg selv, men det betydde også mye at vi vant med store sifre. Alle kommer til å gå inn i Bryne kampen med høy selvtillit, for nå har vi en god kamp å bygge videre på. Hadde vi tapt, hadde situasjonen vært en helt annen, sier backen.

Forrige gang Brann vant på hjemmebane, fikk de juling av Hødd i den påfølgende kampen. Demir tror selvtilliten i gruppen er en helt annen etter Ranheim-kampen.

— Selv om vi vant mot Strømmen, var ikke prestasjonen så overbevisende. Prestasjonen mot Ranheim var mye bedre. Vi var mer aggressive og spilte god fotball. Selv om vi fortsatt har mye å jobbe med, så var det et steg i riktig retning, sier han.

 1. Les også

  - Demidov ble jo helt gladiator utpå der!

 2. Les også

  «Orlov reddet Norling»

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Festvideo skaper trøbbel for den finske statsministeren. Sier seg villig til å narkotestes.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5