Fotball

«Alle» har trodd hun skulle få toppjobben i Fotball-Norge: - Har ikke snakket med noen

Tove Moe Dyrhaug er av mange vurdert som favoritt til jobben som ny generalsekretær. Men det har ikke vært noen kontakt mellom fotballforbundet og RBK-lederen.

Stillhet: Tove Moe Dyrhaug har ikke hørt noe fra fotballforbundet og Terje Svendsen. Det skal angivelig RBKs styreleder Ivar Koteng skjønne lite av.
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

Over to måneder etter at stillingen som ny generalsekretær i Norges fotballforbund ble utlyst, er det fortsatt helt stille fra fotballpresident Terje Svendsen rundt hvem som får den øverste administrative jobben i fotball-Norge.

«Alle» har trodd at Rosenborgs prisbelønte leder, Tove Moe Dyrhaug, var øverst på forbundets ønskeliste.

Null kontakt

Kilder Adresseavisen har vært i kontakt med, har sågar hevdet at Terje Svendsen har gjort forsøk på å overtale Moe Dyrhaug til å ta jobben. Men det er ikke tilfelle. RBK-lederen, som nettopp Terje Svendsen i sin tid konstituerte i lederjobben på Lerkendal, har ikke blitt kontaktet.

— Jeg har ikke snakket med Terje Svendsen om generalsekretærjobben. Jeg har heller ikke snakket med noen i ansettelsesutvalget eller bemanningsbyrået forbundet bruker. Ikke på noe som helst tidspunkt. Jeg har ikke hørt noe om jobben som generalsekretær. Jeg har heller ikke søkt på stillingen, sier Tove Moe Dyrhaug.

- Hadde det kunne vært aktuelt dersom du hadde blitt kontaktet da?

— Nei, det hadde det ikke. Jeg kjenner egentlig at slik det er nå, er det flere og artigere utfordringer i Rosenborg. Men det er jo alltid sånn at dersom du blir kontaktet og møtes over en kopp kaffe, så vet man aldri utfallet av et slikt møte.

— Men ville det ikke vært en kjempeutfordring for en leder med ambisjoner å gå inn i nettopp den jobben nettopp nå?

— Jeg liker jo den typen utfordringer, men jeg vet akkurat hva jeg i så fall ville gått til. Det ville blitt to år som de to første årene mine i lederstolen på Lerkendal. Med knallhardt arbeid 24/7. Det var et skikkelig rotterace. Jeg ante ikke hva jeg gikk til den gangen. Den eneste fordelen der, er at forbundet har penger. Det hadde ikke RBK den gangen. Nå trigger det meg mer at ta enda et skritt med RBK, sier hun.

— Er du overrasket over at du ikke har blitt kontaktet?

— Det ønsker jeg egentlig ikke å svare på.

Har spilt inn navn

Moe Dyrhaug har god oversikt over lederlandskapet i fotball-Norge, og hevder det finnes flere gode kandidater til forbundsjobben - kandidater som også har lyst på jobben. RBK-lederen vil ikke nevne navn, men har vært konkret overfor fotballpresidenten.

— Jeg har spilt inn et navn til Terje, jeg. Men han sa da at de hadde mange på blokka, og sikkert mange søkere, sier hun.

Samtidig innrømmer Moe Dyrhaug at jobben som generalsekretær har vært tema i flere samtaler med andre fotball-ledere den siste tiden.

— Det er mange som har snakket med meg i forhold til den jobben. Det er jo en «snakkis» i miljøet, og andre som er interesserte i jobben har sikkert ønsket å sjekke ut om jeg også er interessert.

Les også:

Les også

Millionforskjell i RBK-spillernes inntekter da og nå

Les også:

Les også

Nå gjør Niklas Dyrhaug som Justin Bieber

Koteng håper Dyrhaug blir

Etter det Adresseavisen forstår, er RBKs styreleder Ivar Koteng svært overrasket over at Moe Dyrhaug ikke er kontaktet av forbundet. Omkvedet blant mange i RBK-systemet skal være at Terje Svendsen ikke ønsker å bli utfordret av en så sterk leder som Tove Moe Dyrhaug. På spørsmål fra Adresseavisen hvordan Koteng ville reagert dersom Moe Dyrhaug ble generalsekretær, svarer Koteng:

— Jeg ville blitt svært lei meg. Men jeg håper at hun ikke har lyst på jobben.

Vel, det ser i øyeblikket ut som Koteng har svært liten grunn til bekymring. Det synes også trener Kåre Ingebrigtsen er merkelig.

— Jeg må si at jeg blir overrasket dersom forbundet virkelig ikke har tenkt på Tove og førhørt seg med henne. Dersom det finnes noen bedre kandidater enn henne, så kommer de i så fall opp med folk som ikke jeg kjenner, sier Bruttern.

Adresseavisen har forsøkt å komme i kontakt med fotballpresidenten, men Terje Svendsen har ikke besvart våre henvendelser.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien