Fotball

Fikk betalt for muskelbyggingen

Kristoffer Barmen har brukt de siste månedene på å bli sterkere. Det kom til syne mot Start.

  • Mads Bøyum

BRANN – START 2-1

La Manga (bt.no): I første omgang dominerte han midtbanen. I andre omgang avgjorde Kristoffer Barmen kampen på ren skjær vilje, med en heading etter et sugende løp fra egen halvdel.

– En frustrasjonsscoring, sier Barmen om 2-1-målet etterpå.

Han utdyper:

– Av og til bestemmer man seg, og der bestemte jeg meg da jeg passerte midten: Får jeg innlegget skal den i mål. Jeg vet det bare er å løpe når Birkir (Sævarsson) kommer nedover siden, og innlegget var ypperlig.

– Sterkere

Barmen klarte å kjempe seg inn på laget i fjor høst, og startet 12 av de 13 siste seriekampene. Den vanen har han lyst å holde på, og derfor har han gjort jobben i styrkerommet i pausen.

Les også

Se Brann senke Start

– Jeg har lagt på meg fire-fem kilo etter forrige sesong og føler meg mye sterkere. Mest i løpet av de to siste månedene, faktisk, fra januar.

– Du merker forskjell i duellspillet?

– Det hjelper i hvert fall på innstillingen, man vet man har noen ekstra kilo å gå inn med i duellene.

Plasseringsros

Han hadde vært blant Branns beste spillere også uten målet. Han dekket store arealer og vant dueller. Men det Rikard Norling satte mest pris på, var posisjoneringen hans.

– Han ligger nesten alltid riktig, sier treneren.

STERKERE: Kristoffer Barmen (til h.) har bygget muskler etter sesongslutt i fjor. – Jeg har lagt på meg fire-fem kilo, sier han. Her presses Brann-spilleren av Starts Solomon Owello.

– Det er en styrke jeg har hatt ganske lenge, repliserer Barmen.Og utdyper:

– Jeg har klart å gjøre det på de ulike nivåene jeg har spilt, og utviklet det fra guttefotball til juniorfotball og A-lagsfotball.

Hittil i vinter har han fått mye tillit, men konkurrenten Fredrik Haugen har ikke vært helt frisk. Barmen innser at det er åpen kamp om å starte i første serierunde.

– Det er en god måned igjen. Mye kan skje og jeg har konkurrenter som jobber hardt. Å spille fast på Brann er ikke bare-bare.

Les også

  1. Tre på rad for Huseklepp

  2. Barmen er ny Brann-leder

  3. Årets første tap for Start

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. SK Brann
  3. IK Start