Fotball

Odd var i himmelen i seks minutter, så våknet Dortmund

Ole Jørgen Halvorsen og Odd sjokkerte igjen — men det holdt ikke lenge.

Her header Ole Jørgen Halvorsen inn 1-0 til Odd borte mot Borussia Dortmund. Ledelsen holdt i seks minutter. Foto: Ina Fassbender, Reuters

  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

BORUSSIA DORTMUND — ODD 7-2, sammenlagt 11-5

Etter den svært underholdende 3-4-kampen i Skien var det omtrent ingen som forventet seg noe som helst av Odd på mektige Signal Iduna Park i Dortmund. Odd måtte vinne med to mål for å avansere.

Arenaen tar over 80.000 tilskuere, men på grunn av forbud mot ståplasser i Europaligaen var «kun» 65.000 billetter lagt ut til torsdagens kamp. En mektig opplevelse uansett for Odd-spillerne.

0-1, helt ufortjent

Det var tydelig at Dortmund ønsket å drepe all spenning med en gang. Kampåpningen ble som ventet, med et solid trykk fra hjemmelaget. Første sjanse kom etter fem minutter da Marco Reus fikk skyte, men Odds unge keeper Sondre Rossbach avverget til corner.

Rossbach viste virkelig klasse etter 12 minutter da en fenomenal trippelredning berget Odd fra baklengs. Med på notene var han også da Shinji Kagawa fyrte av etter 17 minutter.

Nå burde det egentlig stått 2-0 eller 3-0 til vertene. I stedet var det Odd som tok en sensasjonell ledelse på sin første sjanse etter 19 minutter:

Thomas Grøgaard slo en perfekt corner, og den landet på hodet til Ole Jørgen Halvorsen. 0-1, og hjemmefansen var i sjokk. Det var nok den tilreisende fanskaren fra Skien også.

Snipp, snapp, snute

Odd var i himmelen i seks minutter. Da utlignet Dortmund ved Henrikh Mkhitaryan etter et fantastisk langskudd som Rossbach var sjanseløs på.

Marco Reus jubler, mens Odd-keeper Sondre Rossbach fortviler. Foto: NTB scanpix

Og nå fulgte ytterligere to Dortmund-mål på kort tid. Først ved Marco Reus etter 27 minutter, før samme mann ordnet 3-1 etter 31 minutter. Odds keeper var sjanseløs på alle målene.Verre skulle det bli etter 40 minutter da Kagawa satte inn 4-1. Dortmund var totalt overlegne, slik de var store deler av kampen i Skien der Odd en stund ledet 3-0...

Berg-redusering

Nå gjaldt det egentlig bare for Odd å begrense nederlaget. Men Dortmund var ikke ferdige: Etter 51 minutter ordnet Ilkay Gündogan 5-1 etter keepertabbe av Rossbach.

Seks minutter senere sto det 6-1. Reus ibanket inn sitt tredje for kvelden.

Men Odd var ikke helt ferdige de heller. Oliver Berg reduserte til 2-6 etter målgivende fra Halvorsen.

Ardian Gashi klønet det til helt på tampen og lot Kagawa sette inn 7-2.

Les også

  1. Er Rafik (17) vår neste Martin Ødegaard?

  2. Odd benekter United-bud på talent

  3. «Fotballhatere aner ikke hva de går glipp av»

  4. Ekspertene jubler: - En merkedag for norsk fotball

Les mer om

  1. Europa League
  2. Odds BK