Fotball

Molde-treneren: - En sterk femmer!

Molde hadde ingen problemer mot Standard Liege, og lignet ”tidenes beste” lag igjen.

- VI STO GODT: Erling Moe var godt fornøyd med seieren mot Standard Liège: Her sammen med Sander Svendsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • Ørjan Handal Dimmestøl

MOLDE — STANDARD LIÈGE 2-0

AKER STADION (rbnett.no): Molde var knallsterke i dag og Ole Martin Årst sin gamle klubb var glad for å ikke tape mer i dag. Molde åpnet knallsterkt og var fryktløs når de angrep Standard Liege. Midtbanen var solid og skjermet et solid forsvar fra de store prøvene. Spesielt var Erik Hestad en gigant for MFK i dag. Han løp over hele banen og var involvert i det meste.

En sterk femmer i karakterboken

Moldes trenervikar Erling Moe er fornøyd og ser lettet ut når han kommer til dagens pressekonferanse. Nå er første seier som Moldes trener i boks, og han synes laget nå ser ut som et sterkt kollektiv igjen. Åpning spørsmålet i dag er hvilken karakter han vil gi gutta sine i boka.

— En sterk femmer! Førsteomgangen er veldig bra. Vi er frempå og skaper sjanser. Så takler vi det godt når de kom litt frempå i andre omgang. Da står vi godt.

Dette gir Molde et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Stade Maurice Dufrasne neste torsdag. Laget fra rosenes by kunne fort vunnet med større siffer i dag. Martin Linnes, Mattias Moström og Sander Svendsen var alle alene med keeper. Molde fikk også flere andre sjanser til å øke utgagnspunktet

— Det er et helt ok utgangspunkt. Vi vet det blir tøffe tak der nede og. Nå skal vi bygge inn mot søndagen og torsdagen igjen. På noen sjanser kunne vi gjerne vært litt mer effektive. Vi føler det er gode muligheter, men det blir tøft. Vi skal ned dit for å kjempe!

Les også

Molde på god vei mot gruppespill i Europa

Tøff periode

Moes mannskap har hatt en mildt sagt skuffende sesong og har vært inne i en av de dårligere periodene nylig. Først røk laget ut av champions league og de tapte mot Viking i cupen. I løpet av samme tid forsvant også Tor Ole Skullerud. Dagens opplevelse er med på å bygge spillere.

— Dette er det som bygger spillere, og en seier som smaker godt. Vi vil bestandig, og burde, scoret mange mål, men er fornøyd med prestasjonen. Vi tar til takke med dette etter den perioden vi har vært igjennom. Utgangspunktet er å snu trenden laget er inne i. Har ikke vunnet de siste to i ligaen, men har to uavgjorte og føler vi er på gang igjen.

Formasjonsoverraskelse

Molde opplevde også stor suksess med ny formasjon i dag når de gikk ut i en 4-5-1. Spillerne virket tryggerre og selvtilliten var til å ta og føle på. På spørsmål fra 1fm sier han at han ikke kan love at dette blir fast formasjon, men det er med i vurderingen.

Standard Liege sin manager Slavoljub Muslin ble selv veldig overrasket over formasjonsvalget til Molde. Han forventet den klassiske 4-4-2, og endret sin egen formasjon bare to minutter ut i kampen. Han synes også kampen var et nytt bunnivå, og han takker fru fortuna for at det ikke ble flere mål.

— Vi spilte veldig dårlig spesielt i første omgang. Vi var lite på ballen og fikk lite til. Jeg forstår ikke helt hva som har skjedd her i dag. Vi hevet oss i andre omgang og forsøkte å presse høyere. Molde fortsatte å skape sjanser, så vi var veldig heldig at det ikke ble flere mål. Det er rettferdig resultat.

Knust av Molde

Muslin forsetter med at de hadde håp om et mål i dag, men er mer lettet over at det ikke ble mer. Utgangspunktet er nå overkommelig. Hadde det vært flere mål ville alt bare vært teoretisk, oppsummerer den serbiske treneren. Noen belgiske journalister lurer på hvorfor han tror det endrer seg til neste kamp, da han tapte forrige på samme måte.

— Jeg regner ikke med å spille to slike kamper på rad. Synes ikke det er sammenlignbart med forrige kamp, for da ble de ikke knust på samme måten.

Han er skuffet over spillerne sine og stiller spørsmålet med motivasjonen til spillerne sine når Daniel Berg Hestad løper mer enn hans egen kaptein, Jelle Van Damme. Han unders over om spillerne vet hva som står på spill og om de er motivert.

— Daniel skal få ny femårskontrakt i morgen, ler en smørblid Erling Moe når han avslutter pressekonferansen.

Les også

  1. Odd-sjokket førte til krigstyper i Tyskland

  2. Berget-skjegget vakte oppsikt – men han er langt fra først ute

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK