Fotball

Viking ble snytt for seieren mot Odd

Viking dominerte på hjemmebane, men måtte nøye seg med uavgjort.

  • Stig Nilssen
    Stig Nilssen

Stavanger (aftenbladet): Rammen var av det beste slaget da Viking og Odd møttes til dyst i den sjuende serierunden. Vikings publikumsflørt, med at hver av de 6000 sesongkortholderne kunne ta med seg tre venner gratis, hadde tydelig slått til.

Rundt 12.000-13.000 tilskuere på tribunen sørget for mer liv enn på lenge. Like før kampstart måtte Samuel Adegbenro kaste inn håndkleet med skade. Zymer Bytyqi overtok plassen i startelleveren.

Occean-heading

Det første kvarteret var rimelig jevnspilt uten at noen av lagene skapte de store sjansene. Likevel tok Odd ledelsen i det 15. minutt da Thomas Grøgaard slo en corner inn foran Vikings mål.

Veteranen Olivier Occean fikk gå opp uten konkurranse fra noen Viking-spillere og heade inn 1-0 til bortelaget.

Viking kunne utliknet like etter da Zymer Bytyqi forserte fint forbi Odds back og la flatt inn foran mål. Ingen av Viking-spillerne hadde imidlertid luktet situasjonen godt nok til å komme seg i riktig posisjon.

Kampen var 20 minutter gammel da Viking fikk frispark 17 meter fra Odds mål. André Danielsens skudd gikk en snau meter over.

Viking er vel vitende om at de ikke pleier å lykkes i oppgjør hvor det er mye tilskuere til stede og laget har muligheten til å få heng på topplagene – altså situasjoner hvor de kan skaffe seg entusiasme rundt laget.

Megatabbe av linjedommeren

25 minutter ut i oppgjøret så det endelig ut til at de skulle lykkes med begeistre skikkelig. Yann-Erik de Lanlay fyrte av fra 20 meter, men Odd-keeper Sondre Rossbach reddet. Returen satte imidlertid Veton Berisha enkelt i mål med hodet.

Gleden ble kortvarig – linjedommeren var kjapt oppe med flagget. Det var så feil som det kunne blitt. Berisha var minst en meter på rett side da skuddet kom.

Slike åpenbare dommertabber er for dumt på dette nivået. Reprisene på storskjermen utløste en massiv pipekonsert mot linjedommeren.

Det satte også fart på et hjemmelag hvor Joackim Jørgensen måtte gi seg etter 28 minutter med skade, Indridi Sigurdsson gikk inn som stopper samtidig som Karol Mets ble flyttet opp på midtbanen. I perioden etterpå rullet Viking opp de ene angrepet etter det andre, men manglet presisjonen foran mål eller i den avgjørende pasningen.

Veton Berisha var nær utlikning sju minutter før pause. Igjen var det Bytyqi som la inn foran mål. Skuddet fra Berisha traff i nettveggen.

Omgangen ebbet ut med 1-0 til Odd, men på ingen måte fortjent etter spill og sjanser.

Les også

Jonevret forandrer ikke på laget som banket Molde

Les også

Viking nærmer seg 13.000 tilskuere

Så kom utlikningen

2. omgang var bare fire minutter da Viking igjen var nær utlikning. Kraftspissen Suleiman Abdullahi vendte opp og fyrte av med venstre. Ballen traff stolpen.

Like etter spilte Bytyqi fri de Lanlay bak Odds forsvar. Vingen fikk ikke helt kontroll på ballen og måtte avslutte for nært en utrusende Odd-keeper.

Men Viking ga ikke opp. Og det gikk ikke mange minuttene før de fikk sitt velfortjente mål. På meget kvalifisert vis klarte Veton Berisha og nikke et langt oppspill tilbake inne i Odds 16-meter.

Yann-Erik de Lanlay plukket opp ballen, rundet en motspiller og plasserte ballen iskaldt til høyre for Sondre Rossbach – helt inne i hjørnet. 1-1. ## Viking trykket på

Etter utlikningen jevnet kampen seg litt mer ut. Ingen av lagene hadde grepet, men Viking var nær ved å ta ledelsen etter 67 minutter. Veton Berisha ble spilt fra litt skrått, men valgte kraft foran presisjon i avslutningen midt på Odds keeper.

20 minutter før slutt kom Jon Dadi Bödvarsson inn for Zymer Bytyqi. Viking beholdt trykket offensivt, men uten uttelling.

Etter 80 minutter kom Frode Johnsen inn for Odd. Men det var Viking og Anthony Soares som brukte luftrommet farligst like etterpå. Han steg til værs på et frispark og nikket mot mål. Ballen traff bakhodet på en Odd-spiller.

Viking presset på for vinnermålet. Fem minutter før slutt skapte de sin sjuende målsjanse. Skuddet fra skrått hold fra Suleiman Abdullahi ble reddet av Rossbach.

Dermed ebbet det ut med 1-1 og ett poeng til hvert av lagene.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Odds BK