FIFAs etikkmedlem samarbeidet med korrupsjonstiltalt fotballtopp

Advokaten Juan Pedro Damiani var med og dømte en rekke FIFA-ledere for juks og bedrageri. Nå viser lekkede dokumenter at han selv har hatt tre tiltalte fra FBIs FIFA-etterforskning som klienter.

Juan Pedro Damiani (til høyre) er medlem av FIFAs etiske komité. Nå er det avslørt at han har hatt forretningsforbindelser med tre av de tiltalte i den store FIFA-skandalen. Her sammen med nyvalgt FIFA-president, Gianni Infantino mens sistnevnte drev valgkamp før presidentvalget.

FIFAs etiske komité har hatt ansvaret for den store ryddejobben i kjølvannet av korrupsjonsskandalen som rammet organisasjonen. En rekke fotballedere er blitt suspendert og utestengt av komiteen. Aftenposten sitter på dokumenter som viser at et av komiteens medlemmer, Juan Pedro Damiani, har hatt forretningsforbindelser med den utestengte visepresidenten i FIFA, Eugenio Figueredo. Det samme har han hatt med to av dem som er tiltalt for å ha bestukket fotballtopper.

Dette fremkommer av interne dokumenter fra det panamabaserte advokatfirmaet Mossack Fonseca, som den tyske avisen Süddeutsche Zeitung har fått tilgang til. Dokumentene er delt med International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) og over 100 andre medieorganisasjoner. Aftenposten er det eneste norske mediehuset som har tilgang til dokumentene.

Les hele saken med abonnement