Fotball

Gulbrandsen håper kneskaden ikke er alvorlig

Molde-spissen trener fortsatt alternativt.

TANKEFULL: Fredrik Gulbrandsen kan enn så lenge bare se på at lagkameratene trener på Aker stadion. Hevelsen i kneet er der fremdeles.
  • Thomas Rud

Mens lagkameratene trener ute på kunstgresset er Fredrik Gulbrandsen ennå låst til styrkerommet på Aker stadion. MFK-spissen venter på bildene fra sykehuset.

Smellen i kneet han fikk under kampen mot Midtjylland sist helg er ikke leget. Hevelsen er der fremdeles og det er ifølge ham selv fortsatt væske i kneet. Derfor blir det styrkerom framfor fotballtrening.

– Vi prøver å finne ut av det. Det er blitt tatt bilder av kneet og så får vi se hva svaret blir. Akkurat når vet jeg ikke så veldig mye mer enn det.

Hamstring ok

Han tror han får svaret i løpet av denne uka, seinest den neste. Han sier at kneet ikke smerter, og håper at ikke det er snakk om et avrevet korsbånd. Det ville i så fall bety en veldig lang skade— og opptreningsperiode.

– Jeg håper ikke det er så ille. Kneskader er vanskelig å vite noe sikkert om umiddelbart, understreker Gulbrandsen.

I fjor slet han mye med en hamstringskade, som ikke er uvanlig for en fotballspiller med sprinter-muskulatur. Han fikk da spesialøvelser for å forebygge slike skader og føler at han har hatt god kontroll på dette siden.

– Jeg føler at jeg har gjort en bra jobb der, og den jobben må jeg bare fortsette med.

Les også

Molde er nest yngst i eliteserien

Ikke bekymret

Det har vært utskiftninger i angrepet til MFK så langt i år. Ut har Björn Bergmann Sigurdarson og Daniel Chima Chukwu gått. Inn har Ola Kamara kommet. Gulbrandsen synes det var trist å miste de to – og spesielt Chima Chukwu – siden Sigurdarsson gikk skadet mye av tiden i klubben.

– Chima har vært bra for Molde i mange år og var veldig fin å spille med for min del i fjor, og han var også veldig enkel å spille med. Jeg unner ham muligheten til å prøve noe nytt. Det tror jeg han ønsket.

Gulbrandsen virker ikke å være veldig bekymret for den offensive slagkraften i laget. Han påpeker at Kamara har vist at han kan prestere i eliteserien før.

– Og han har også skaffet seg mer erfaring fra utlandet nå som han drar med seg inn i Tippeligaen. Den signeringa ser jeg på som veldig spennende og bra, sier Gulbrandsen.

Lik Chima

Gulbrandsen karakteriserer Kamara som litt av samme typen på banen som Chima Chukwu. Enkel å spille med og flink til å vise hva han vil.

– På treningene merker man at han også er profesjonell og vil ha alt riktig og perfekt.

De nye spillerne er blitt tatt godt imot av gruppa.

– Vi er flinke til å ta imot nye spillere i gruppa, og årets nykommere har glidd veldig bra inn. Det er bra det.

Les også

  1. Dette er bildet MFK-fansen ikke vil se

  2. Hoseth: - Alt handler om å gjøre andre bedre

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodoe/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Fredrik Gulbrandsen