Fotball

Zucca ydmyket tidligere landslagskeeper på Ekebergsletta

Hockeystjernen stjal showet i kjendiskampen på Norway Cup.

Mats Zuccarello og Petter Northug hilser under verdikampen. TV 2-profil Davy Wathne var meddommer.
  • Pernille Ingebrigtsen
  • Kjetil Flygind
MOT-laget samles på banen på Ekebergsletta.
Zucca tar seg forbi Petter Northug under kampen.
Handshake for peace står samlet under kampen.
Petter Northug fikk ingen scoringer under kjendiskampen onsdag.

EKEBERGSLETTA (aftenposten.no): Mens Petter Northug hastet av banen og popyndlingen Adelén nærmest flyktet unna fansen i solsteken etter kjendiskampen på Ekebergsletta, sto en mann igjen ute på banen lenge etter at alle andre hatte gått.

For NHL-profilen og New York Rangers-stjernen Mats Zuccarello tok seg god tid etter å ha lekt med tidligere landslagskeeper Frode Grodås.

Verdikampen, som arrangøren kaller den, ble spilt mellom to lag med mer eller mindre kjente folk fra diverse deler av Kjendis-Norge.

Stjernespekket

Lagene ble ledet av VIF-trener Kjetil Rekdal (han hadde blant annet med seg Petter Northug, Adelén, Even Pellerud, Erik «Myggen» Mykland, Vidar Riseth, Frode Grodås, Erlend Mamelund, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Bernt Hulsker og Henrik Kristoffersen) og toppfotballsjef Nils Johan Semb sammen fungerende statsminister Siv Jensen (med spillere som Mats Zuccarello, Sandra Borch, Vibeke Skofterud, Morten Berre, Freddy dos Santos, Pål Anders Ullevålseter, Yngve Hallén, Even Northug, Carsten Skjelbreid og Even Wetten på laget).

Les også

Northug tapte og rømte unna pressen

Zuccarellos lag vant 3-1, etter mål av Zucca selv, samt Even Wetten og Even Northug. Rekdals lag reduserte ved Per Kristian «Pekka» Lundefaret.Og Rekdal slet litt med spillerne han disponerte. Som da målscorer Lundefaret skulle byttes ut.

— Hva heter han som scoret?, ropte Rekdal på benken.

Før han fortsatte:

— Du, nummer to, bytte, ropte Rekdal. Mens publikum på tribunen bak lo.

- Hadde flaks

Men det var Zuccas mål som stjal oppmerksomheten. Først dro han av politiker Rigmor Aasrud, før han chippet ballen over Grodås og i mål.

— Det viktigste er at vi vant. Jeg har sett litt på VM, og da prøvde jeg meg og hadde flaks, sa Zucca beskjedent etterpå.

Da vanket det hyllest fra manager Siv Jensen.

— Han gjorde en fremragende innsats som kaptein. Men det ble jo scoret tre mål, og det gjorde at vi vant, sier finansminister Jensen, som ikke tror det hadde gått like bra på banen som det gjorde på sidelinjen.

- Over all forventning

— Man må jo sette seg selv til de oppgavene man mestrer best. Det var godt å ha Nils Johan som medtrener, men det er spillerne som gjorde det. De var veldig flinke. Alle var stjerner på laget. Fotball er lagspill, og da må alle fungere, sier Jensen.

Om årets Norway Cup har hun følgende å si:

— Dette er et fantastisk arrangement, og jeg synes det har gått over all forventning i år - med det bakteppet. Så langt har dette har vært en kjempefest for ungdommen.

- Opplever du at noen har vært redde her oppe?

— Jeg har i så fall forståelse for det, men oppslutningen om arrangementet viser at vi prøver å leve livene våre som normalt - og det er veldig bra!

- Kunne nådd langt med fotball

Nils Johan Semb lot seg imponere av det Zuccarello viste i kampen som ble spilt over 2 x 30 minutter.

— Han var en god fotballspiller også, og hadde han satset på fotball hadde han nok kunnet komme langt der og. Men etter det han har vist med kølle og puck valgte han nok rett med ishockeyen, sier Semb.

— Jeg har alltid hørt at han er god i fotball, og det viste seg å være riktig. Han var jo assistkongen i Rangers i fjor, og i dag hadde han to målgivende, sier Freddy dos Santos.

Northug prøvde å psyke ut lillebror

Petter Northug, som ikke akkurat var i det snakkesalige hjørnet, tapte duellen mot lillebror Even. Det likte sistnevnte godt.

— Det var godt å vinne. Petter prøvde å psyke meg ut da jeg tok straffen, og da bommet jeg jo, så det var godt å sette et mål på slutten, sa minstemann Northug.

Alpinist Henrik Kristoffersen fikk en god kondisjonsøkt på Ekebergsletta.

— Jeg løp i alle fall veldig mye – det var vel min styrke. Fotballformen er vel ikke spesielt bra. Jeg hadde ett bra innlegg, da. Eller det var litt langt, men bra til å være meg, sier den 20 år gamle alpinisten, som ikke har spilt ordentlig fotball på rundt ti år.

Les mer om

  1. Norway Cup
  2. Mats Zuccarello