Fotball

Freddy: - Rekdal er rett mann

<p>Derfor mener tidligere Vålerenga-spiller at Kjetil Rekdal vil lykkes.</p>

Kjetil Rekdal er i gang med sin andre periode i Vålerenga.
 • Asbjørn Moe

VALLE (Aftenposten.no): Tidligere Vålerenga-spiller og nå fotballekspert i TV 2, Freddy dos Santos, er ikke i tvil om at Rekdal har de trenerkvalitetene som klubben trenger.

— Han er tydelig i sin rolle, og kjenner klubben godt. Han kommer i utgangspunktet til dekket bord. Vålerenga er en klubb med gode spillere, og jeg tror alle er tente og lystne til å reise kjerringa. Med noen forsterkninger kan Vålerenga bli et spennende lag å følge, sier han.

- Hva er grunnen til at Vålerenga ikke har lykkes de siste årene?

— Martin Andresen innførte en spillestil med stor fallhøyde. På det beste var denne stilen kanskje best i Eliteserien, men den var veldig marginal. Rekdal står for en enklere og mer direkte stil, noe som kan være positivt for Vålerenga, understreker dos Santos.

Han trekker også frem at Rekdal er taktiker som er dyktig til å gjøre endringer i forhold til utviklingen av kampbildet.

— Kjetil har fått større tro på egen spillestil, og han er tydelig og autoritær i sin rolle. Han har vokst som trener siden sist han var i Vålerenga, sier dos Santos.

(Artikkelen fortsetter)

Freddy dos Santos har troen på at Kjetil Rekdal vil løfte Vålerenga. (Foto: Dag W. Grundseth)

Gikk trenerskolen i VIF

Etter å ha ledet Vålerenga fra 2001 til midtveis i 2006-sesongen, går Rekdal på sin andre periode som trener for Oslo-klubben. Denne gangen mer selvsikker og moden i rollen.

— Jeg er blitt eldre, og jeg er mer vant til å jobbe i team. Sist begynte jeg som spillende trener, og jeg gikk egentlig trenerskolen min i Vålerenga, med alle de forskjellige utfordringene det fører med seg. Jeg har nok en bedre harmoni med meg selv nå enn det jeg hadde da , kommenterer han til Aftenposten.no.

Rekdal tok Vålerenga opp fra 1. divisjon på første forsøk i sin forrige periode. Deretter vant han cupen i 2002, tok seriesølv i 2004 og seriegull i 2005. Han understreker at klubben har et enormt potensial, men at det er en del utfordringer for å ta steget til å bli et topplag.

— Vi har hatt samtaler med alle i administrasjonen. Grunnen til dette er fordi jeg ønsker å samle inn inntrykk og innspill på hva som er bra, og hva som ikke er fullt så bra. En nøkkel for Vålerenga blir å få alle i klubben til å dra i samme retning. Vi må skape entusiasme og interesse for klubben, sier Rekdal, som presiserer at spillestallen må forsterkes hvis ambisjonene skal være å kjempe i toppen.

Steg for steg

Umiddelbart etter at Rekdal ble ansatt som ny Vålerenga-trener forrige uke, kom det gullkrav fra Klanen. Rekdal er derimot mer nøktern.

— Alle i Vålerenga vil selvfølgelig ha gull, men jeg tror det er viktig å ta steg for steg. Vi skal jobbe hardt frem til seriestart for å forbedre oss, og det klare målet er å gjøre det bedre enn i fjor. Målet er å gjøre klubben stabil i øvre sjiktet på tabellen, sier han.

Les også

 1. Vålerenga jakter Messi

 2. Rekdal: - Her er ting å ta tak i

 3. Rosenborg-spiller roser Rekdal-ansettelse

 4. Rekdal: - Det blir mer sirkus

 5. VIF-leder avviser investorpress

 6. Siem: - Klubben trenger Rekdal

 7. Rekdal vil skape ny VIF-suksess

 8. VIF har fått kraftig kritikk for trenerjakten, men ekspertene er imponerte

 9. VIF-suksess kan gjøre Rekdal til landslagssjef

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien