Fotball

RBK-profilen våknet med store smerter: - Det var forferdelig

Mike Jensen hadde to tøffe dager før han ble operert for blindtarmsbetennelse.

Mike Jensen er på bedringens vei etter blindtarmsbetennelsen. Her er han sammen med Nils Arne Eggen på torsdagens trening på Lerkendal.
 • Sjur Magnus Bergstrøm

Torsdag morgen i forrige uke og kun timer før Europaliga-oppgjøret mot Dnipro, våknet Mike Jensen med store smerter i magen.

Dagen etter fikk han påvist akutt blindtarmsbetennelse og gjennomgikk en vellykket operasjon på St. Olavs Hospital samme kveld.

Likevel spilte han 20 minutter mot det ukrainske storlaget, for der og da visste han ikke hva problemene var.

— Jeg hadde veldig vondt i hele magen, ikke bare i blindtarmen. Jeg dro til klubblegen og han sjekket først blindtarmen, men da hadde jeg ikke så vondt akkurat der. Jeg hadde bare veldig vondt overalt. Jeg dro til Lerkendal klokka tre og fikk en smertestillende pille, slappet av og da gikk det greit, sier Jensen til Adressa.no.

Les også

Helland mister Norges skjebnekamper

Klarte ikke å gjøre noe

Underveis i kampen hadde han sine 20 beste minutter de to dagene, for da tok adrenalinet over og han glemte smertene. Ett par timer etter kampslutt, var det imidlertid verre enn det hadde vært tidligere på dagen.

Her er Mike Jensen i aksjon på torsdagens Rosenborg-trening.

— Jeg kom hjem og da var det bare forferdelig. Det var skikkelig smerte. Den fredagen skjønte jeg at noe var galt, fordi da gjorde det mer vondt i blindtarmsområdet, sier Jensen og forteller at han våknet flere ganger gjennom natten og slet med å sove.Det verste for han var at utenom de 20 minuttene mot Dnipro, fikk han ingen pause fra plagene.

— Alle har hatt mageknip og magekrampe og så går det litt av og på, men dette var konstante smerter. Jeg klarte ikke å slappe av, jeg klarte ikke å tenke, jeg kunne ikke gjøre noe. Smertene slapp aldri, sier RBK-spilleren.

Les også

Henriksen har slått hardt tilbake: - Motgangen var bra for meg

Gledet seg til narkosen

Fredag kveld ble han kikkhullsoperert og ble skrevet ut fra sykehuset lørdag morgen. Da gikk det endelig bedre og smertene var borte.

— Jeg lå hele fredag og ventet på at jeg skulle bli operert og jeg gledet meg bare til den skulle starte og at de kunne gi meg narkosemasken, slik at jeg kunne sove og bli vekket når det var over. Den maska hadde jeg sett frem til lenge, sier han og ler, før han blir mer alvorlig:

— Det gikk fint og de er kjempedyktige på St. Olavs. Alt var proft, så det var en god opplevelse.

- Ble du noen gang skremt av smertene?

— Fredag morgen og natt til fredag ble jeg skremt. Eller, da visste jeg at det var noe galt og at det ikke bare var magesmerter. Det skjønte jeg ikke på torsdag, for da kunne det vært alt mulig, sier Jensen.

Trener med laget neste uke

I dagene etter operasjonen har han trent for seg selv på treningssenteret på Lerkendal, men torsdag var han tilbake på treningsfeltet. I en time jogget han for seg selv og hadde enkel lek med ballen og skjøt på åpent mål.

— Det går egentlig bra nå. Det er litt ømt rundt arrene, men ellers har jeg ingen smerter inne meg. Jeg merker bare stivhet der de har sydd, sier Jensen.

Planen er at han skal slutte seg til resten av laget sin trening allerede på mandag.

— Jeg tror jeg skal trene med de andre på mandag, kanskje unntatt spillsekvensene. Så håper vi at jeg kan trene for fullt på torsdag, sier Jensen.

Frihelga ryker

Med mindre han får noen tilbakefall, tror dansken at det er 80-90 prosent sjanse for at han er med i troppen i neste kamp mot Bodø/Glimt. Han føler at han er der han skal være nå og vil gjøre alt for å være tilbake så raskt som mulig.

Det gjør at når resten av spillerne får sin første frihelg på lang tid, må Jensen ofre sofaliggingen.

— Dessverre må jeg gjøre litt i frihelga. Jeg har fått fri lørdag, men fredag blir det en lett sykkeltur og søndag skal jeg jogge. Det er litt surt, men jeg vil gjøre alt jeg kan for å komme tilbake, sier midtbanespilleren.

Les også

 1. De 11 dagene som snudde norsk fotball

 2. - Jeg fikk jeg se hvor kynisk det var. Og jeg måtte bare bli som de andre

 3. En norsk gladnyhet og sju andre ting å se opp for denne landslagshelgen

 4. Elyounoussi og Sørloth reddet Norge fra flaut poengtap

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Mike Jensen
 3. Rosenborg BK