Fotball

Det har skjedd Rosenborg kun én gang på 28 år

Bruttern har planen klar for å unngå gjentakelse.

Steffen Iversen fortviler over sjansesløseriet på Ullevaal i 2012. Rosenborg gikk av banen for tredje gang på rad uten scoring.
  • Christian Skare Stendal

At Rosenborg går målløse av banen skjer ikke spesielt ofte. At de ikke finner veien til nettmaskene i to kamper på rad hører til sjeldenhetene, og det har bare skjedd en håndfull ganger på 2000-tallet.

Følg Rosenborg-Odd direkte kl. 18

Men tre målløse kamper på rappen er nærmest for en raritet å regne.

Kåre Ingebrigtsen stoler på at Alexander Søderlund og RBK-angriperne skal finne igjen scoringsformen mot Odd.

Fenomenet har ifølge ANB inntruffet kun én gang siden 1987, og det var i mai for drøyt tre år siden. Da måtte Steffen Iversen, Markus Henriksen og trener Jan Jönsson konstatere at 0-0-kampen borte mot Vålerenga 23. mai var den tredje i rekken med RBK-smultring i målprotokollen. I kampene før hadde både Odd (0-0 20. mai) og Hønefoss (0-1 16. mai) holdt buret rent på selveste Lerkendal.

Les også

Strandberg om Bruttern: - Han er helt fantastisk på alle mulige måter

Kopi?

Nå er Rosenborg i posisjon til å gjenta «prestasjonen», ettersom Bodø/Glimt vant 1-0 på Aspmyra for en uke siden, og RBK heller ikke klarte å score hjemme mot Vikingur (0-0) torsdag.

Det vil RBK-trener Kåre Ingebrigtsen selvsagt unngå i søndagens hjemmekamp mot Odd.

— Odd er et bra lag. Stort, tungt og bra på dødball. De flytter folk i boksen og slår mange innlegg. Vi vet hva som kommer, men føler fortsatt det er opp til oss, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

Tempo på ball

Han er ganske klar på at han krever skjerpings av spillerne sine søndag kveld.

— Vi må være bedre enn vi har vært. Vi må ha færre berøringer og større tempo på ballen. Da tror jeg vi skal få løst mye av det, sier han.

- Er det så enkelt?

— Ja, det tror jeg. Nøkkelen ligger der. Ser du på de siste to-tre kampene våre har vi ført ballen mye mer enn tidligere i sesongen. Det må vi få bort.

Nettopp dét har RBK-spillerne fått klar beskjed om, noe Ingebrigtsen bekrefter med et smil overfor adressa.no.

— Det er rett før de får begrensning på to ballberøringer på rad i kamp. Det blir viktig for oss å holde oss nede på en til to berøringer.

Les også

- Kåre Ingebrigtsen er bare sur

Glad når Molde taper

Lørdag vant både Viking (4-1 over Aalesund) og Vålerenga (2-0 over Sandefjord) sine kamper. Det betyr at lagene er henholdsvis fem og tre poeng bak RBK. En annen rival – Molde – tapte 0-1 hjemme mot Haugesund fredag kveld.

Molde-tapet hjelper på.

— Det er opp til oss selv. Vi må vinne våre kamper. Men så blir vi ikke lei oss om Molde taper, det gjør vi ikke, sier Ingebrigtsen om laget som er åtte poeng bak RBK før søndagens kamp mot Odd.

— Det er greit ikke å slippe dem for nære, og vi har en bra mulighet til å øke luken nå. Jeg håper vi benytter oss av den, sier han.

Les også

RBK-Nielsen: - Jeg er langt unna toppformen

Strandberg skal være guffen å møte

En av dem som skal hjelpe ham med det er midtstopper Stefan Strandberg, som spiller sin siste kamp for Rosenborg mot Odd.

Les også

Strandberg spiller sin siste RBK-kamp søndag

— Det blir en tøff kamp. Odd har ikke vunnet så mye, men de har spilt ekstremt mye uavgjort. Jeg synes de er bedre enn tabellposisjonen sier, og de er et av lagene det er vanskeligst å spille mot, sier han.

Strandberg berømmer det Dag-Eilev Fagermos lag står for offensivt.

— De har gode bevegelser der, og en svær okse (Olivier Occean) på topp. Det er en god spiller som er vanskelig å møte, men spiller vi en bra kamp er vi så mye bedre enn Odd og tar tre poeng. Det håper jeg virkelig vi gjør, sier den kommende Krasnodar-spilleren.

Han lover han skal bli guffen å møte på Lerkendal-gresset søndag kveld.

— Jeg kommer til å selge meg dyrt, sier han.

Les også

  1. Ómarsson scoret igjen da Vålerenga inntok sølvplassen

  2. Beste Viking-start på ti år: - Et bevis på at vi er på vei mot noe bra

  3. Ni spillere er på utgående kontrakt - Vålerenga vet hvem de vil ha med videre

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien