Spansk avis: Ødegaard tjener mer enn disse Real Madrid-profilene

Martin Ødegaard er yngst, men tjener langt fra dårligst i Real Madrid, ifølge AS.

Ifølge AS tjener Martin Ødegaard bedre enn både Nacho Fernández og Jesé.
  • Nicholas Bergh

Martin Ødegaard spilte bare en drøy halvtime for Real Madrids førstelag denne sesongen, men 16-åringen er likevel ganske høyt oppe på klubbens lønningsliste, ifølge AS.

Den spanske avisen, som er blant mediene som følger storklubben tettest, publiserte søndag en oversikt over hva alle førstelagsspillerne tjener på sin engelskspråklige Twitter-konto.

Ifølge listen er det 17 spillere som har høyere årslønn enn Martin Ødegaard i Real Madrid. Nordmannens årslønn skal være på 2 millioner euro (rundt 18 millioner kroner). Det er like mye som den costaricanske keeperen Keylor Navas, som imponerte stort i VM for sitt land forrige sommer.

Se hele lønnsoversikten nederst i saken.

Lengre ned på lønningslisten finner man blant andre angriperen Jesé og januarsigneringen Lucas Silva, som begge er langt mer etablerte spillere på toppnivå enn 16-åringen.

Lucas Silva var for eksempel svært ettertraktet før han signerte for Real Madrid, etter flere gode sesonger for den brasilianske storklubben Cruzeiro. Overgangssummen for Silva skal ifølge flere medier ha vært på rundt 150 millioner kroner.

Det er målmaskinen Cristiano Ronaldo som skal være soleklart best betalt. Han har angivelig en lønn på 21 millioner euro (rundt 185 millioner kroner). Det er mer enn dobbelt så mye som Gareth Bale angivelig håver inn. Waliseren skal tjene 9 millioner euro (79 millioner kroner).

Les også

Her bryter Ødegaard en ny barriere

— Beste måten å utvikle meg

Flere medier har tidligere skrevet at Ødegaards kontrakt varer til 2018. I AS' oversikt står det imidlertid at nordmannen har kontrakt til 2021. Den eneste spilleren som ifølge avisen har forpliktet seg til klubben i like lang tid fremover, er forsvarsspilleren Nacho Fernández.

Martin Ødegaards agent Tore Pedersen ønsker ikke å kommentere opplysningene om spillerens lønn overfor Aftenposten.

Før Ødegaard signerte for Real Madrid, var det en dragkamp blant Europas storklubber om å sikre seg ungguttens underskrift.

Les også

Hangeland: - Ødegaard er beviset på at alt er mulig

Teamet rundt Ødegaard var imidlertid klare på at det økonomiske aspektet ikke var det viktigste for dem.

— Grunnen til at jeg signerte for denne klubben, er at jeg mener dette er den beste måten å utvikle meg. De har de beste mulighetene for meg, både sportslig og utenomsportslig, sa Ødegaard da han ble presentert som Real Madrid-spiller i januar.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren fikk med seg far Hans Erik Ødegaard til Madrid. De siste ukene har Ødegaard hatt fri, noe han blant annet har benyttet seg av ved å instruere yngre spillere på en talentleir i Stavanger.

Etter planen skal Ødegaard bli med på Real Madrids turné i Kina og Australia i sommer.