Fotball

Her bryter Barcelona en 115 år gammel tradisjon

Den nye hjemmedrakten skaper debatt blant fansen: — De selger sjelen for peanøtter.

niovhjeporjveb.jpg
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

For første gang i klubbens 115 år lange historie går Barcelona bort fra de vertikale stripene med rødt og blått. Neste sesong skal Barcelona spille med horisontale striper på hjemmedrakten.

Barcelona-draktene for kommende sesong ble søndag presentert. Draktene vil være tilgjengelig for kjøp fra 26. mai.

Andrés Iniesta, Gerard Pique, Neymar, Lionel Messi og Luis Suárez viser frem Barcelonas drakter for kommende sesong.

Den nye drakten har skapt reaksjoner blant Barcelona-supportere på sosiale medier.«Den nye Barcelona-drakten er ikke stygg, men den representerer alt som er feil mewd styret. De selger sjelen til klubben for peanøtter», skriver @migeru på Twitter. Barcelona-supporteren har over 12.000 følgere på mikrobloggtjenesten.

— Dette har vært heftig debattert blant supportere. Det er et littrisikabelt valg. Jeg synes det er en veldig fin og kul drakt, men i mine øyne burde de ha beholdt stripene som de var, sier Thomas Dragsnes i Barcelonas norske supporterklubb.

  • DRAKTBLOGGEN: Barcelona på tvers av historien

Sponsorbråk

Med klubbmottoet «Mer enn en klubb» var Barcelona lenge en klubb som var veldig opptatt av å bevare visse verdier og tradisjoner. Klubben spilte uten draktsponsor i lang tid, før de i 2006 støttet et veldedig formål ved å ha Unicef-logoen på drakten.

I 2011 ble dette prinsippet imidlertid vraket. Qatar Foundation ble draktsponsor, og ble senere erstattet av Qatar Airways. Denne kursendringen satte sinnene i kok blant mange Barcelona-fans.

— Supporterne er litt delt i synet på dette. Spesielt katalanske fans liker ikke dette så godt. Mens andre skjønner at dette er noe Barcelona må gjøre for å henge med økonomisk, sier Dragsnes.

Med det nye draktdesignet er nå en enda en tradisjon brutt.

Til sommeren er det presidentvalg i Barcelona. Klubbens tradisjoner og verdier har vært tema i valgkampen.

Les også

  1. Barcelona på tvers av historien

  2. Nå får Ødegaard reise verden rundt med stjernegalleriet

  3. Sjekk Ronaldos stikk til Real Madrid-ledelsen

Les mer om

  1. Spansk fotball