Å du skjønne mai, vis oss hvor vakker du er!

SUPPORTERBLOGG: Mot Haugesund snur det for Glimt. Det blir målfest på Aspmyra.

Glimt scorer mål, men poengene uteblir. Torsdag er Haugesund motstander på Aspmyra.

Haugesund kommer på besøk på torsdag. Et lag som nesten har slitt like mye som oss. Riktig nok ett poeng mer enn Glimt, og et 0-0-resultat mot Molde i en av sine kamper, og det var forrige serierunde. De har fått en liten opptur, men kan vi bryte dem litt ned igjen.Premien for å klare uavgjort mot Molde er egentlig ganske stor. Spesielt for et lag som har slitt. Gutta i Haugesund sitter nok med en litt bedre selvtillit nå, det må vi bare regne med. Men sant skal sies, de har bare scoret ett eneste mål i Tippeligaen 2015. Det er temmelig svakt. Spesielt for et lag som hevdet de skulle ha en spiller høyt oppe på toppscorerlista denne sesongen. Christian Gytkjær har ikke imponert noen.

Et lag i krise vil mange si. Nå kommer de til Aspmyra. Fort Aspmyra. Vi har jo ikke lykkes i å lage et fort enda, men det kommer. Slik det ser ut nå, så regner alle lagene med å ta poeng på myra. Sju mål på to kamper er fasit foreløpig, og det er mål imot! Skremmende, ja. Haugesund er så absolutt et lag vi bør holde nullen mot.

Vi fikk en treig start i fjor også.

Vi hadde bare tre poeng mer i fjor på samme tidspunkt. Men mai var vår tid i fjor. 12 poeng på seks kamper, og vi skal klare det samme i år.

Haugesund er første utfordrer. Kampen spilles jo selvfølgelig 30. april, men vi skal innlede mai her. Vi skal gi russen noe å feire. De skal ikke bare feire at de snart er ferdig på videregående, de skal få feire årets første Glimt-seier. Tenk så deilig det hadde vært. Da skal til og med jeg ta meg en liten feiring.

Mai ligger til rette for oss. Haugesund skal vi slå. Så kommer Aalesund, et lag som nettopp har sparket treneren. Enda et lag i krise. Et lag vi bør slå. Så kommer det en kamp vi garantert skal vinne, cupkamp mot Mjølner. Det er ingenting å diskutere, vi bør vinne disse tre kampene.

Strømsgodset på myra kan bli vanskeligere, men vi har alltid troen hjemme i Bodø. Og vi skal ikke slutte med det. Start i Kristiansand har vi en god mulighet mot. Dette er et av de lagene vi bør slå i begge kampene for å holde oss i Tippeligaen enda et år. Men så kommer godbiten. Jeg er nervøs og redd når jeg tenker på den. Jeg gleder meg også og tenker at denne bør vi vinne. 16. mai-kamp. På Aspmyra. Mot Tromsø. Jeg gleder meg som en unge. For en fest det kan bli. Hatkamp nummer 1, foran et (forhåpentligvis) fullsatt Aspmyra. Her har jeg troen på alt. En god kamp, et godt resultat, masse folk og masse liv. Og ikke minst masse Tromsøsupportere som må reise skuffet hjem. Mai kan bli en fantastisk tid.

Men første utfordrer er Haugesund. Jeg sier det igjen, vi bør slå rogalendingene. De scorer jo ikke mål, så de bør i hvert fall ikke score i Bodø.

Gutta bak skal tette igjen, og Fitim Azemi skal skape historie. Hat trick tenker jeg hadde passet bra. Så skal Alexander Sørloth inn og score noen mål han også. Det er lov å drømme, og jeg tillater meg selv å drømme litt nå. Vi skal slå kjeftsmellene fra Rogaland. De skal knuses. Årets første trepoenger skal sankes.

Bodø/Glimt, gi oss en grunn til å gå inn i mai med et stort smil. Mai er den store måneden for Tippeliga, og jeg håper virkelig at vi fra Bodø og alle som holder med Bodø/Glimt får noe å feire. Glimt skal være best, Glimt skal lage folkefest.

Tre poeng her, og tre poeng her, å du skjønne mai vis oss hvor vakker du er!