Fotball

For tre år siden ville de betale 10 millioner - nå får Malmö 200 millioner for å møte Real Madrid

Daniel Nannskog hyller Åge Hareide før møtet med Real Madrid onsdag kveld.

ta99bc4e.jpg
 • Steffen Stenersen

Onsdag kveld er det duket for storfint besøk i Malmö, når superstjernene i Real Madrid entrer Swedbank Arena for kamp i gruppespillet i Mesterligaen.

Åge Hareides gutter levnes få sjanser mot et av verdens beste fotballag, men sjefen selv er optimist før oppgjøret med «Los Galacticos».

At Real Madrid kommer på besøk for å spille Mesterliga i Sverige, hadde ikke mange i Malmö-leieren trodd for noen år siden. Den svenske avisen Expressen skriver at Malmö i 2012 vurderte å betale 10 millioner kroner for å få i stand en treningskamp mot de mektige spanjolene. Nå får de 200 millioner for å delta i gruppespillet, og dermed møte Real Madrid to ganger.

Les også

Ronaldo risikerer verste måltørke på fem år

— Åge er en slu rev

Til sammenligning tjente Rosenborg 230 millioner på sine første fem år i Mesterligaen på 90-tallet, ifølge VG.

— Det er «hur heftigt som helst».

Det sier Daniel Nannskog. Han kjenner Malmö - både byen og laget - godt, og den tidligere storscoreren for Stabæk befinner seg på stadion når kampen sparkes i gang onsdag kveld. Han merker på hele byen at noe stort skal skje.

Daniel Nannskog sier det er stort for hele Malmö å få Real Madrid på besøk.

— Det blir ikke større. Det er jo verdens største klubb. Det er enormt stort for hele Malmö, ja hele Sverige. Jeg merker på gatene at det er mye forventning i luften. Man merker at folk er stolte av at de får oppleve dette, sier Nannskog.

Les også

Spansk avis advarer Real Madrid-stjernene mot denne nordmannen

Selv har Nannskog vanskelig for å se at svenskene skal kunne gi Ronaldo og gjengen kamp, og tipper på vår oppfordring resultatet 1-3. Han håper Malmö presterer et par hakk bedre enn de gjorde borte mot Paris Saint Germain for to uker siden, og at Åge Hareides gutter kan «bjuda» Malmö-publikumet på et mål.

— Åge er en slu rev. Han har vist i disse kampene at han er en fantastisk taktikker, og at han kan finne svakheter som Malmö kan utnytte. Spesielt på faste situasjoner, sier svensken som fikk 101 mål på 147 kamper i sin Stabæk-karriere.

— Åge har vært fantastisk. Han er et veldig godt navn i Sverige, og er veldig godt likt i Malmö og resten av landet. Hele hans aura utstråler seier, sier Nannskog.

- Mye mer enn å håpe kan man ikke gjøre

Den svenske fotballskribenten Johan Wall i Expressen sier seg enig med Nannskog, og mener det er lov å håpe på et resultat mot spanjolene.

— Åge Hareide har vist at han er en ekspert på å finne motstanders svakheter. Han har vist at et lag i samme klasse som Malmö kan hanskes med Cristiano Ronaldo. Derfor finnes det et håp om at det umulige kan bli mulig. Mye mer enn å håpe kan ikke et svensk lag gjøre før møte med Real Madrid, skriver Johan Wall i den svenske avisen.

I Expressen nevnes også Tom Høgli, som for fire år siden kledde av Reals største stjerne, Cristiano Ronaldo, da Norge møtte Portugal til EM-kvalifisering. Nå håper man at den tidligere norske landslagssjefen har plukket med noen tips til hvordan å stoppe superstjernen i onsdagens møte.

Les også

Høglis tre råd til Hareide: Slik temmer dere Ronaldo

Malmö åpnet sin andre sesong i Mesterligaen på rad med å tape mot Paris Saint Germain i Frankrike. Etter kampen innrømmet Åge Hareide at det var en tabbe å spille med fem bak, og at det gjorde arbeidsoppgavene enklere for Angel Di Maria og resten av stjernegalleriet. Så gjenstår det å se hvordan Malmö fremstår hjemme mot Real Madrid onsdag kveld. Ifølge Aftonbladet starter Jo Inge Berget for hjemmelaget i en 4-4-2-formasjon.

Allerede er det klart at Sergio Ramos, Pepe, Danilo, Gareth Bale og James Rodriguez ikke spiller kveldens kamp for bortelaget.

 • Fikk du med deg tirsdagens Mesterligakamper?

Les også

 1. Suárez avgjorde for Barcelona med perlescoring

 2. Lewandowski har scoret ti mål på tre kamper

 3. Nå er du i trøbbel, José!

 4. Arsenal-keeperen tabbet seg ut

 5. Hareide: - Vi kan slå Real Madrid én av ti ganger

Les mer om

 1. Champions League
 2. Malmö FF
 3. Cristiano Ronaldo
 4. Åge Hareide