Fotball

Høgmo: - Gleder meg til å se Diomande på samling

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo gir Stabæks stjerneskudd sjansen mot Sverige og Aserbajdsjan.

svp://100903?view=ap
  • Kjetil Flygind

ULLEVAAL STADION: Klokken 12 offentliggjorde landslagssjef Per-Mathias Høgmo troppen til privatlandskampen mot Sverige (8. juni) og den viktige EM-kvalikkampen mot Aserbajdsjan (12. juni).

— Vi er halvveis i kvaliken, det gjenstår fem kamper. Vi står med ni poeng, det betyr at det blir et spennende utgangspunkt foran de fenm gjenstående kampene, sier Høgmo i sin innledningen fra podiet på Ullevaal.

svp://100905?view=ap

Video: Høgmo om Diomande

Dette er troppen

Troppen til de to kampene teller 26 spillere:

Keepere: Sten Grytebust, André Hansen, Ørjan Håskjold Nyland.

Utespillere: Valon Berisha, Adama Diomande, Magnus Wolff Eikrem, Omar Elabdellaoui, Vegard Forren, Henning Hauger, Markus Henriksen, Pål André Helland, Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Stefan Johansen, Joshua King, Martin Linnes, Håvard Nielsen, Håvard Nordtveit, Per Ciljan Skjelbred, Jone Samuelsen, Harmeet Singh, Stefan Strandberg, Alexander Søderlund, Alexander Tettey og Martin Ødegaard.

Fysikk og gjennombruddskraft

Om uttaket av Diomande sier Høgmo følgende:

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo under pressekonferansen på Ullevaal torsdag.

— Vi har flere spisser å velge mellom. Diomande har vist kvaliteter i flere kamper på rad. Han har vist gjennombruddskraft og fysikk. Så jeg gleder meg til å se han på samling, sier landslagssjefen.Diomande har dobbelt statsborgerskap, men har da valgt Norge.

— Er Diomande hentet inn for å kunne starte eller er han mer en spiller som kan komme inn?

— Samtlige spillere som er tatt ut kan være aktuelle fra start. Men det avhenger av prestasjoner på treningene hvordan vi komponerer laget inn mot Aserbajdsjan. Sverige-kampen blir fin i kraft av å få testet ut enkeltspillere, vi får gjort en del bytter, og vi får sett på nyanser i måten vi ønsker å spille på, sier Høgmo til Aftenposten.

Og legger til:

— Diomande uttrykker stor motivasjon for å spille for Norge.

Vil revansjere Kroatia-stryk

Når landslaget nå samles er det for første gang siden Kroatia ga Norge juling i Zagreb. Høgmo sier Norge må tilbake på vinnersporet, bokstavelig talt, mot Aserbajdsjan.

— Vi må være der vi var da vi tok de ni poengene vi har tatt i kvaliken. Vi må være tette bakover, videreutvikle dynamikken i forsvarsspillet, som betyr å variere presshøyde og få gode brudd, og så er det et utpreget arbeidsmål at vi skal utvikle kontringsspillet, sier Høgmo.

Martin Ødegaard har fått sin debut for Real Madrids A-lag, og vist at formen er på gang. Det kan bli nyttig for landslaget.

— Det gleder meg å se utviklingen på vårsesongen. Vi har fått gode signaler fra treningene, vårsesongen ble kronet med debut på A-laget. Han har en spennende oppkjøring foran seg i Madrid i sommer. Og så har han fått enda mer erfaring, tross hans svært unge alder, sier Høgmo til Aftenposten.

Ønsker større intensitet

Høgmo har fulgt det hjemlige seriespillet tett etter sesongstart 6. april. Det har han også gjort seg opp noen tanker om.

— Jeg skulle ønsket meg enda større intensitet og stabilitet i Tippeligaen. Og en større ærgjerrighet i det som går på forsvarsspill, kommenterer landslagssjefen den hjemlige ligaen.

Les også

  1. Diomande: - Bryr meg ikke om Høgmo var på tribunen

  2. Søderlund-dobbel da RBK snudde og vant toppkampen

svp://100903?view=ap

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Per-Mathias Høgmo