Fotball

Landslaget må slåss mot NRK og TV 2s nyhetssendinger

TVNorge viser Norge-Italia kl 20.45 tirsdag.

SKAL OPP MOT ITALIA: Det norske landslaget som møtte England forrige uke.

 • NTB

Sportssjef Jan-Erik Aalbu legger godbiten Norge — Italia på TVNorge i jakt på gode seertall, men A-landslaget må slåss mot rivalenes nyhetssendinger.

For når landslagsfotballen nå flytter til Max, går SBS-sportssjef Aalbu rett i klinsj med nyheter på både NRK og TV 2. — For oss er 20.45 på ukedager en perfekt sendetid, selv om vi må slåss med nyheter på andre kanaler, sier Aalbu til NTB.

Han bobler nesten over når han snakker om den nye landslagspakken, der kvalifiseringskampene er delt over flere dager for å unngå at stornasjonene spiller samtidig.

HÅPER PÅ GODE SEERTALL: Jan-Erik Aalbu gleder seg til Norges landskamper. Foto: Lien, Kyrre

— Dette er en veldig viktig utvikling for landslagsfotballen. Nå får vi se de store lagene som Italia, Spania, England og Tyskland uten at de kolliderer. Dette er Champions League for landslag, sier sportssjefen.- Det er vanskelig å gå ut med eksakt hvor mange seere vi forventer tirsdag, men maks på MAX er 548.000 seere på Kypros-kampen. Da er det klart at vi håper på større tall når vi legger matchen på TVNorge, sier Aalbu.

I avtalen med fotballforbundet er det bestemt at to av 52 kvalikkamper skal gå på TVNorge, SBS' flaggskip. Resten skal gå på «herrekanalen» Max, som Aalbu bygger opp til å bli en solid konkurrent for NRK og TV 2 på sportsfronten.

— Den andre kampen er ikke bestemt, men det ligger i kortene at Italia - Norge kan bli TVN-kamp, sier Aalbu.

Ingen Lada

- Men er det noen vits i å sende et landslag som knapt vinner kamper eller scorer mål?

— Det er riktig at landslaget ikke scorer så mange mål, men det er alltid håp rundt et landslag. Foran hver kvalik, er det nytt håp. Få forventer seier mot Italia, men et tap er ikke katastrofe. Så enkelt er det. Men seier mot Italia vil gi fyr i huset i alle hjem i Norge. Tap mot Malta (i oktober) derimot, vil være blytungt, sier Aalbu.

Les også

- Å vinne eller tape er som å leve eller dø

Carsten Skjelbreid er hentet fra TV 2, hvor han har vært en av de viktigste programlederne, for å fronte studiosendingene.

— Vi hadde mange på blokken. Jeg kjenner Carsten fra min tid i fotballen. Jeg så ham under OL. For å være ærlig, jeg trodde det var et skudd i blinde. Men han var mer giret på fotball enn jeg visste. TV 2 har gjort en fantastisk jobb med landslaget. Og vi kan ikke kjøre en Lada når de nå parkerer Mercedesen, billedlegger Aalbu.

Kun menn

Skjelbreid får med seg Bengt Eriksen og Tor-Ole Skullerud i studio. Kenneth Fredheim kommer fra CMore sammen med Lars Tjærnås og skal kommentere storkampene.

- Men hvor er kvinnene?

— Jeg har også tenkt på den feminine touchen. Vi var i kontakt med flere aktuelle navn, men det passet ikke på grunn av jobbene de allerede er i. Vi ser absolutt at det er mange flinke kvinner med potensial. Men så lenge de har jobb, er det ikke så lett. Max er en mannekanal, men det er ikke derfor det ikke er noen damer med, sier Aalbu. (©NTB)

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Italias herrelandslag fotball

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Over en million så Norges kamp mot Ungarn

 2. FOTBALL
  Publisert:

  TVNorge med sine beste tall siden «Heia Tufte»

 3. SPORT
  Publisert:

  Aalbu: – Vi får ikke fotballtall på hockey-VM

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Glødende landslagsinteresse: - Vi selger 200 billetter i timen

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Landslaget samlet nasjonen: Over én million så tapet mot Italia

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Slik ser du Norges landskamper i høst